Hak-İş'in, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla uluslararası alanda gerçekleştirdiği 13'üncü Uluslararası Kısa Film Yarışması ödülleri. dün Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu yıl kısa film yarışmasının 13’üncüsünü düzenlediklerini belirterek, “Hak-İş olarak 13 yıl önce başlattığımız, sanat ve kültürü emek ile birleştirme hassasiyetimizi başarı ile sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Tabi ki kolay bir iş yapmıyoruz. İşçi ve emek hareketinin ülkemizde ve dünyada çok büyük sorunlarla uğraştığı bir dönemde kültür ve sanatla emeği buluşturmanın çok kolay olmadığının farkındayız” dedi.
TÜM SANAT EMEKÇİLERİNE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI!
Sinema emekçileri başta olmak üzere, oyuncular, sanatçılar ve set arkasındaki emekçilerin sendikalarının olmadığını belirten Arslan, “Sendikaları olmayan, toplu sözleşme yapamayan ve modern köle gibi çalışan emekçilerin olduğu bir Türkiye’den bahsediyoruz. O büyük filmlerin arkasında büyük bir emek sömürüsünün olduğunu görüyoruz. Haftalık çalışma süresinin iki katına çıktığı, insanların evlerine gidemeden, karavanlarda yaşamak zorunda kaldığı bir sistemden bahsediyoruz. Maalesef ülkemizde bunları yaşıyoruz. Bunları konuşmak bize düşüyor. Kısa film yarışmalarını aslında ülkemizdeki sinema emekçilerinin, sorunlarının gündeme geldiği bir platforma dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.
FİLİSTİN'E SELAM OLSUN!
Siyonist İsrail’in bütün dünyanın gözü önünde Filistin’de büyük bir katliam gerçekleştirdiğine dikkat çeken Arslan, “76 yıldır devam eden Siyonist İsrail’in soykırımı, işgali ve her türlü zulmüne direnen bütün Filistinli kardeşlerimize buradan selam gönderiyoruz. İsrail’in ve Netenyahu’nun 400 günden fazla Gazze’ye yağdırdığı bombalar karşısında her türlü saldırıya karşı Filistin ve Gazze halkının direnişini buradan bir kez daha selamlıyoruz. Bu mücadeleyi uluslararası sendikal hareketin gündemine taşıdığımız için de gurur duyuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
BİRSEN ÇİÇEK: HAK-İŞ OLARAK DÜNYA GENELİNDE MARKA OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ!
Hak-İş Kültür Sanat Komitesi olarak, 13. Kısa Film Yarışmasının büyük bir başarıyla tamamlamanın ve dünya genelinde marka olmanın onurunu bir kez daha yaşadıklarını ifade eden Birsen Çiçek Odabaşı, “13 yıldır daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için her yıl yenilenen heyecanımızla, daha büyük bir coşku ve titizlikle hazırlanıyor, aynı kaliteyle yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.
117 ülkeden 4 bin 410 Film Yarışmaya Katıldı
Bu yıl 117 ülkeden 4 bin 410 film yapımcısı ve yönetmeninin katıldığı yarışmada, Türkiye’den 257, İran'dan 525, Hindistan’dan 251, Çin’den 149, Rusya’dan 148, Amerika’dan 136, Fransa'dan 124 ve İtalya’dan 113 film yer aldığını belirten Odabaşı, “HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi olarak, bin bir emekle yapılan filmleri izlerken ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu, dünyanın dört bir yanında var olan, her gün hepimizin verdiği emeği ve yaşadığımız toplumsal sorunları beyaz perde aracılığıyla bir kez daha gördük” dedi.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Bu yılki yarışmada ulusal kategoride en iyi birincilik ödülü “Siren” filmi ile Nephan Baykal’a verilirken, Baykal’ın ödülünü İyi Parti STK ilişkileri Başkanı Alper Akdoğan’dan, ikinci en iyi film ödülü “Emektar” filmi ile Bilal Altunbaş’a verilirken, Altunbaş ödülünü Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Musa Öztürk’ten, üçüncü en iyi film ödülü “220” filmi ile İsmail Hakkı Koçak’a verilirken, Koçak ödülünü MEMUR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’dan, Necati Çelik Özel Ödülü “Firez” film ile Sena Uzunay’a verilirken, Uzunay’a ödülü Necati Çelik’in eşi Sermin Çelik ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından takdim edildi. Uluslararası alanda birincilik ödülü ise “İşgal Altında” Under Occopation filmi ile Ürdün’den Anas Yahya’ya verilirken, Yahya’ya ödülü Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından takdim edildi.