Hastanenin önünde biraraya gelen işçiler, ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olduğunu ve bu anlamda ücretlerinde ve çalışma koşullarında bir iyileştirme yapılmasını talep etti. Hastane yönetimine ve bağlı bulundukları şirkete seslenen işçiler, yaşadıkları sorunları bir kez daha haykırdı. Hastanede personel sayısının yetersiz olmasından kaynaklı iş yüklerinin oldukça fazla olduğunu ifade eden işçiler, görevlerinin dışında hizmetlerde de bulunduklarını belirtti. İşçiler, hemşirelik, temizlik, hasta bakımı gibi farklı alanların işlerini yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

HİZMET-İŞ DEVREYE GİRDİ!

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, HAK-İŞ İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, Hizmet-İş Sendikası olarak hastane işçilerinin sorun ve taleplerini iletmek amacıyla burada olduklarını dile getirdi. İşçileri sendika üyeliğine davet eden Gültekin, “Türkiye genelinde şehir hastanelerinde farklı firmalar bünyesinde çalışan arkadaşlarımız sendikalarımıza üye olarak şartların iyileşmesi hususunda bir güç birliği yapmış olacaklar. Bizim amacımız devletimizin kurumlarının işleyişini sıkıntıya sokmak değil, biz sadece emek dünyasının hak ettiği görmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Van'da işten çıkarılan belediye çalışanları görevlerine dönmek istiyor Van'da işten çıkarılan belediye çalışanları görevlerine dönmek istiyor

Daha önce de Aydınlık Gazetesi'nde yer alan haberde, işçilerin yemekhanede yaşadığı sorunlar dile getirilmişti. Uzun yemekhane sıralarının yanı sıra, ilçilere lavaş arası soğan verilmesi, temizlik işçilerinin yaşadığı sorunlardan biriydi. Konuya ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Birlik Sağlık Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, hastanede yaşananları yine Aydınlık Gazetesi'ne anlatmıştı. Bugün eylem yapan işçilerin çoğunlukla taşeron olduğu bilgisini paylaşan Doğruyol, şöyle konuştu:

ŞEHİR HASTANELERİ SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMELİ

“Şehir hastanelerinin mantığı yap-kirala-işlet. İşçilerin yükünün çok ağır olduğu konusunda bilgimiz var. Eksik personelle çalışıyorlar. Ücretleri de düşük. Hastanede bir eylem süreci var ve hastane açıldığı günden bu yana hastaneyi yapan firmanın yükümlülüklerini yerine getiremediğine ilişkin pek çok kez kamuoyuna açıklamalarda bulunduk. Hasta taşıma, bilgi işlem, güvenlik personellerinde çok fazla açık mevcut. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Sağlık Bakanlığının şehir hastanelerinin ihalesini yaparken çok net ifadeler koymaması. Örneğin, 6 ay içinde yeteri kadar personel bulundurulması gibi bir ifade yer aldığını biliyoruz. Yeteri kadar personel ne demek? Sonuçta burası bir hastaneyse faaliyete geçen yatak kapasitesiyle orantılı olarak personel bulundurulması gerekir. Bu durumun yarattığı zorluklarla karşı karşıyayız.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Doğruyol, şehir hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerektiğine işaret etti.