Çalışma Hayatı

Hizmet-İş Mamak’ta sefalet ücretine ‘hayır’ dedi

Hizmet-İş Sendikası Mamak Belediyesi’nde emekçilere baskı, tehdit ve mobbinglerle dayatılan yüksek hakem kurulu ücretine karşı mücadele başlattı.

Abone Ol

HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesi ile yürütülen toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin Sefalet ücretine hayır diyor ve yeni bir mücadele süreci başlatıyoruz’” açıklamasında bulundu.

‘BAŞKAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI’

Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e, seçim öncesi işçilere verdiği “Çankaya Belediyesi işçileri hangi ücreti alıyorsa size de aynı ücreti vereceğim” vaadi hatırlatılarak, Şahin’in verdiği sözü tutmadığı vurgulandı.

‘GREVE HAYIR ÇIKMASI İÇİN BASKI VE MOBİNG UYGULADILAR’

Yasal görüşme süresi içinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındığını ancak Başkan Şahin’in işçiler üzerinde kurduğu baskı sonucu grev oylamasında ‘hayır’ kararının çıktığının kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İşyerlerinde işçileri fişleyerek, greve ‘evet’ diyecek olan işçileri oylama saati görevlendirerek oylamaya katılmalarını engellediler. İŞKUR yetkililerine baskı kurarak, grev oylamasını belediye meclis salonunda yaptırdılar, her sandığın başına vekillerini koydular, işçilere mobbing uyguladılar ve kullandıkları oyların fotoğrafını istediler. Greve ‘hayır’ çıksın diye her türlü baskı ve hukuksuzluğu yaptılar, hayır kararı çıkarttılar. 400 işçiyi grev oylamasına getirmediler.”

TEKLİFİN REVİZE EDİLMESİ TALEP EDİLDİ

Mamak Belediyesi işçilerinin Yüksek Hakem Kurulunun sefalet ücretine mahkûm edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, belediye tarafından yapılan yüzde 5 artışın revize edilmesi talep edildi.

Açıklamada “Yapılan bu artışın, hızına yetişemediğimiz reel enflasyon sebebiyle revize edilmesini, ücret teklifinin yükseltilmesi için üyelerimiz adına Mamak Belediyesi’nden talep ettik” denildi.