Çalışma Hayatı

Hizmet-İş Sendikası’nın yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşuyor?

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası, Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Temmuz istatistiklerine göre, 275 bin 317 üye ile Türkiye’nin ikinci en büyük sendikası konumunda. Genel İşler kolunun birinci sendikası olan Hizmet-İş Sendikası, iş kolunda kendisine en yakın sendika ile arasında 113 bin fark bulunuyor. Peki çalışma hayatında Türkiye’nin önemli işçi sendikalarından olan Hizmet-İş Sendikası’nın Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeli kimlerden oluşuyor?

Abone Ol

Genel İşler Kolunda toplam çalışanların yüzde 28,48’i Hizmet-İş Sendikası’nın üyesi durumunda. Ağırlıklı olarak belediye çalışanlarının örgütlü olduğu Hizmet-İş Sendikası’nın Genel Başkanlığını Mahmut Arslan yapmakta. Arslan, 3 Kasım 2002 yılından buyana Hizmet-İş Sendikası’nın aralıksız Genel Başkanlığını yapıyor.

HİZMET-İŞ SENDİKASI’NIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Hizmet-İş Sendikası’nın 17-18 Aralık 2022 yılında yapılan genel kurulunda; yönetim kurulu üyeliklerine Halil Özdemir (Genel Başkan Vekili), İdris Ersoy (Genel Başkan Yardımcısı), Celal Yıldız (Genel Başkan Yardımcısı) ve Mehmet Keskin (Genel Başkan Yardımcısı) seçilmişlerdir.

Hizmet-İş Sendikası’nın yönetim kurulu Genel Başkan ile birlikte 5 kişiden oluşmaktadır.