Çalışma Hayatı

İntiharında müdürünü sorumlu tuttu!

Samsun'da bir mağazada çalışan Muhammed Yavuz intihar etti. Yavuz, intihar mektubunda bölge müdürünü sorumlu tuttu.

Abone Ol

Muhammed Yavuz, Samsun'daki LC Waikiki mağazasında reyon yöneticisi olarak çalışıyordu ve baskı ve mobbing nedeniyle intihar etti.

Evrensel'in haberine göre Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan bir mağazada reyon yöneticisi olarak çalışan Muhammed Yavuz, baskı ve mobbing sonucu intihar etti. Eşine ve çocuklarına veda mektupları bırakan Yavuz, ayrıca mağazaya ve yöneticilere de bir mail gönderdi. Geride bıraktığı mektupta, eşinin aynı firmada çalışırken işten çıkarıldığı, işe dönüş davası açtıkları ve sonrasında baskı ve mobbinge maruz kaldığı belirtildi.

İNTİHARINDAN MÜDÜRÜNÜ SORUMLU TUTTU

İntihar etmeden önce yazdığı mailde “Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakasıdır” diyerek intiharından bölge müdürünü sorumlu tuttu. Bölge müdürü tarafından 2 yıldır psikolojik şiddet ve mobbinge maruz kaldığını belirten Yavuz, mektubunda “14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda. Eşimin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge maruz kalmış durumdayım. Önce A sınıf bir mağazadan alıp, C sınıf bir mağazaya vermesi ile başlayan süreçte, Samsun iline gelme talebimi iletmeme rağmen 4 ay boyunca Çorum’da bekleterek ailemden uzak kalmama sebep oldu. Yetmezmiş gibi Samsun’da ise merkeze bir mağazaya verdi ve düzenimi kurmuşken, 2 ay sonra ise Çarşamba ilçesine göndermesi ile süreç devam etti” ifadelerini kullandı.