CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in taşeronda kalan işçilere ve belediye şirket işçilerine kadro verilmesi için sunduğu kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Söz konusu teklif, AK Partili milletvekillerinin oylarıyla gündeme alınmadı.

Gürer, “Taşeronla ilgili 2017 yılında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle bir düzenlemeye gidildi, ancak bu düzenlemeye rağmen çok sayıda çalışan taşeronda kaldı. Kamuda taşeron modern köleliktir; tamamı kadroya alınmalıdır. Taşeronda kalan arkadaşlarımızın tayin hakkı yok, özlük hakları verilmediği gibi, belediye şirket işçisi kadrosuna alınanların da hakları diğer arkadaşlara göre önemli ölçüde verilmedi. Tüm belediye işçileri belediye kadrosunda olmalı; yardımcı zabıtaların ve yardımcı itfaiye çalışanlarının da asıl işi yaptıkları için kadroları verilmelidir” dedi.

KADROLAR BİR AN ÖNCE VERİLMELİ

Türkiye'de pek çok farklı kurumda çalışan işçilerin taşeronda kaldığını bu anlamda ayrımsız kadrolarının bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk-İş’in asgari ücret kararını imzalamayacağı kesinleşti Türk-İş’in asgari ücret kararını imzalamayacağı kesinleşti

Gürer: “PTT'de, TELEKOM'da, çağrı merkezinde, kamu bankası güvenliğinde, kiralık araç şoförü olarak kamuda çalışanlar, yemekhane çalışanları, sosyal tesis çalışanları, Karayolları ve Devlet Demiryollarında çalışanlar, hastane bilgi yönetim sistemi çalışanları, laboratuvar teknikerleri ve teknisyenleri, şehir hastanesi çalışanları, diş protez çalışanları, biyomedikal teknikerleri, aile sağlığı merkezi çalışanları, radyoloji ve görüntüleme merkezi çalışanları, fizyoterapistler, biyologlar, İLBANK çalışanları, Türkiye Petrollerinde çalışanlar, Karayolları müşavirliğinde çalışanlar, çadır kent bakım çalışanları, üniversiteli işçiler, kamuda taşeron işçi sayılan mühendisler, Orman, Devlet Su İşleri, Doğa Koruma, TİGEM ve şeker fabrikası çalışanları yaptıkları asıl işin kadrosuna mutlak surette alınmalıdır. İl özel idaresinde ve belediyedeki geçici işçilere, mevsimlik işçilere kadro verilmeli, maaşları ekonomik koşullara göre düzenlenmeli, iş güvencesi olmayan kişilerin iş güvencesini sağlayacak çalışma yöntemleri geliştirilmelidir” dedi.