Çalışma Hayatı

İşten atılan mesai arkadaşlarına destek veren 100 işçi kovuldu

İstanbul'da Polonez fabrikasında çalışan 13 işçinin işten atılmasının ardından bugün 100'den fazla işçi işten atıldı. Sendikalaştıkları için işten atılan 13 işçiye, mesai arkadaşları destek vermişti. İşçilere destek veren 100’den fazla işçi de işten çıkarıldı.

Abone Ol

İstanbul Çatalca’daki fabrikada ağır çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı örgütlenen işçiler, fabrika kapısında giriş kartı basmadı ve iş akdinin fes edildiği mesajını aldı. Bu duruma tepki göstermek için işçiler fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

SENDİKA HAKKIMIZ ENGELLENEMEZ

Evrensel'in haberine göre, Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Halil Erdal, işçilerin bayram, mesai ve hafta sonu demeden çalıştıklarını belirterek, işçilerin emeklerinin sendikalı oldukları için hiçe sayıldığını ifade etti. Erdal, “İşçinin en demokratik hakkı kendi hür iradesiyle istediği sendikaya üye olmaktır. Burada asgari ücrete çalışma var, ikramiye yok, çocuk parası hakkı yok, sosyal hakların hiçbiri yok! Beyefendiler alıştılar işçilerin geleceğinin kendi iki dudağı arasında olmasına. Ancak sendika gelse işçilerin söz hakkı olacak, evet bu işlerine gelmiyor! Burada 100’den fazla işçimizin iş hakkını feshettiler. Ne yaparsanız yapın, buraya sendika girecek, engelleyemeyeceksiniz” dedi.