TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak TÜBİTAK, 29 personel alımı yapacak

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan duyuruda, üniversite bünyesinde çalışmak üzere 37 Öğretim Üyesi alımı yapılacağı duyuruldu. Söz konusu ilanda, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Bilgisayar Mühendisliği ve Harita Mühendisliği gibi çeşitli alanlar bulunuyor. 

Başvurular, 6 Eylül 2024 (bugün) başlayamış olup 20 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Rektörlük tarafından yapılan ilanda başvuru için gerekli şartlara baktığımızda;

Başvuracakların 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen şartları taşımalarını gerekmektedir.

2    Profesör ve Doçent kadrosuna atamalar, daimi statüde yapılacaktır.    
3    Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.    
4    Profesör kadrosu adaylarının, doçent unvanını aldıktan sonraki eserlerinden birini "Başlıca Eser" olarak belirtmeleri zorunludur.    
5    Başvuracaklar; Özgeçmiş, Öğrenim Belgeleri (Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik), Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen sınava ilişkin sonuç belgesi, Fotoğraf, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan Yayın Listesi, ilgili Akademik Atama ve Yükseltme Kriterleri Bildirim Formu (http://personel.ikc.edu.tr/S/11116/formlar adresinden ulaşılabilir) ile birlikte, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını kapsayan eserler ile başvurularını Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi (ÜBYS) üzerinden Akademik Personel Başvuru Modülü aracılığı ile (http://ubs.ikc.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris) elektronik olarak yapacaklardır.    6    Başvuru sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgi Başvuru Kılavuzunda belirtilmiş olup Üniversitemiz, kılavuzda yazan hususlara başvuranın riayet etmemesi halinde başvuruyu kabul etmeme hakkını saklı tutar.    
7    "İlan tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruya ilişkin bilgiler, Başvuru Kılavuzu ve ilgili mevzuat http://personel.ikcu.edu.tr internet sitemizde bulunmaktadır.
Üniversitemiz Senatosu’nca belirlenen, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Üniversitemiz “Akademik Atama ve Yükseltme Kriterleri”ne (2023) https://personel.ikcu.edu.tr/Share/CFCA07DB053A9701601EB01177936EFE internet sitesinden de ulaşılabilinir."    
8    "2547 sayılı Kanun’un Ek 38. maddesi uyarınca, aynı Kanun’un 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini Üniversitemiz bünyesinde tamamlayanların Dr. Öğr. Üy. kadrolarına başvuru hakkı bulunmamaktadır."    
9    Atanmaya hak kazanan adayların; başvuru sürecinde beyan ettikleri belgelerin asıllarını ilgili birime atanma öncesinde teslim etmeleri gerekmektedir.    

NO FAKÜLTE BÖLÜM ANABİLİM/ ANASANAT
DALI/PROG.
UNVAN DRC ADET İLAN METNİ
1 İktisadi ve İdari Bilimler İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent* 1 1 Doçent ünvanını Yüksek Öğretim Çalışmaları alanından almış olmak, yüksek öğretimde çok kültürlülük konusunda çalışmaları bulunmak. Horizon 2020 ve Erasmus + projelerinde araştırmacı olarak çalışmış olmak.
2 Siyaset Bilimi ve
Kamu Yönetimi
Siyaset Bilimi Dr.Öğr.
Üyesi*
3 1 Doktora derecesini Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanından almış olmak. Türk siyasal hayatında İslami düşünce üzerine çalışmaları bulunmak.
3 Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği Hukuku Doçent* 1 1 Doçentliğini Uluslararası İlişkiler alanında almış olmak, Avrupa Birliği -Türkiye Ortaklık Hukuku ve Türk diasporası ile ilgili konularda yayınları olmak, SSCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış makaleleri olmak.
4 İlahiyat İslam Tarihi ve
Sanatları
Türk İslam Sanatları Tarihi Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını İslam Sanatları Tarihi alanından almış olmak, Geç dönem Osmanlı cami
mimarisi ve tezyinatı konusunda çalışmaları bulunmak.
5 Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini İslam Hukuku alanından almış olmak. Hukuk-ahlak ilişkisi, Hanefi usulü ve literatürü üzerine çalışmaları bulunmak.
6 Mühendislik ve Mimarlık Bilgisayar
Mühendisliği
Bilgisayar Bilimleri Dr.Öğr.Üyesi* 2 1 Doktora derecesini Bilgisayar Bilimleri veya Bilgisayar Mühendisliği alanından almış olmak. İnsan-
bilgisayar etkileşimi, veri madenciliği ve öneri sistemleri konularında çalışmaları bulunmak.
7 Biyomedikal Mühendisliği Biyomekanik Dr.Öğr. Üyesi* 2 1 Doktora derecesini Biyomedikal Mühendisliği veya Biyomedikal Teknolojileri alanından almış olmak. Biyomekanik ve hareket analizleri üzerine çalışmaları bulunmak.
8 Harita Mühendisliği Fotogrametri Doçent* 1 1 Doçentlik ünvanını Harita Mühendisliği alanından almış olmak. IHA, ICESat/GLAS lazer, ICESat- 2/ ATLAS uzaysal foton, havasal, yersel ve mobil verileri ile ilgili çalışmaları bulunmak.
9 İnşaat Mühendisliği Geoteknik Dr.Öğr. Üyesi* 2 1 Doktora derecesini İnşaat Mühendisliği alanından almış olmak. Geomembran -zemin arayüzey davranışı ve tarama malzemelerinin geoteknik özellikleri konularında çalışmaları bulunmak.
10 Makine Mühendisliği Makine Teorisi ve Dinamiği Doçent* 1 1 Doktora derecesini ve doçentlik ünvanını Mekatronik Mühendisliği alanından almış olmak, Doğrusal olmayan kontrol, doğrusal olmayan sistem dinamiği, mekanik titreşimler ve derin öğrenme konularında çalışmaları bulunmak.
11 Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Dr.Öğr Üyesi* 2 1 Doktora derecesini Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında almış olmak. Fotoaktif metal oksit kaplamaların ve kil esaslı yapı malzemelerinin fotokatalitik performansları üzerine çalışmaları bulunmak.
12 Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Sondaj ve Kuyu Değerlendirme Doçent* 1 1 Doçentliğini Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği veya Yerbilimleri ve Mühendisliği alanında almış olmak. Petrol ve doğalgaz aramacılığı, unkonvansiyonel rezervuarlar, rezervuar Jeofiziği ve kuyu logları alanlarının en az ikisinde bilimsel çalışmaları bulunmak.
13 Orman Orman Endüstrisi Mühendisliği Orman Endüstri Makineleri ve İşletme Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Orman Endüstri Mühendisliği alanından almış olmak. Ergonomi,iş güvenliği ve biyomekanik konularında çalışmaları bulunmak.
14 Sağlık Bilimleri Beslenme ve Diyetetik Diyetetik Dr.Öğr. Üyesi 2 1 Yüksek lisans ve doktora derecesini Beslenme ve Diyetetik alanından almış olmak. Kardiyovasküler hastalıklar, diyabet ve yaşlılık ile ilgili çalışmaları bulunmak.
15 Diyetetik Dr.Öğr. Üyesi 2 1 Doktora derecesini Beslenme ve Diyetetik alanından almış olmak. Adolesan/çocuk beslenmesi ve bariatrik cerrahi alanları ile ilgili çalışmaları bulunmak.
16 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanından almış olmak. Romatizmal hastalıklarda rehabilitasyon ve su içi egzersizler ile ilgili çalışmaları bulunmak.
17 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanından almış olmak. El rehabilitasyonu alanında değerlendirme ve tedavi yöntemleri ile ilgili çalışmaları bulunmak.
18 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanından almış olmak. Pediatrik nöromusküler hastalıklar ve riskli yenidoğan alanlarında çalışmaları bulunmak.
19 Hemşirelik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Dr. Öğr. Üyesi 2 1 Doktora derecesini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanından almış olmak. Yenidoğan ve simülasyon alanında çalışmaları bulunmak.
20 Halk Sağlığı Hemşireliği Dr. Öğr.
Üyesi
2 1 Doktora derecesini Halk Sağlığı Hemşireliği alanından almış olmak. Hemşirelikte simülasyon ve sağlık ekonomisi alanlarında çalışmaları bulunmak.
21 Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği Dr. Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanından almış olmak. Gestasyonel diyabet, gebelik, doğum ve doğum sonrası dönem ile ilgili çalışmaları bulunmak.
22 Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği Dr. Öğr. Üyesi 2 1 Doktora derecesini Psikiyatri Hemşireliği alanından almış olmak. Adli psikiyatri hemşireliği alanında çalışmaları bulunmak.
23 Sosyal ve Beşeri Bilimler Bilgi ve Belge Yönetimi Kütüphanecilik Dr. Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Bilgi ve Belge Yönetimi alanından almış olmak. Kütüphanelerde değişim yönetimi, bilgi merkezi türleri, okuma alışkanlığı ve kazanımları konularında çalışmaları bulunmak.
24 Coğrafya Fiziki Coğrafya Profesör 1 1 Doçent ünvanını Fiziki Coğrafya alanından almış olmak. Paleocoğrafya ve jeoarkeoloji konularında çalışmaları bulunmak.
25 Fiziki Coğrafya Doçent 1 1 Doçent ünvanını Fiziki Coğrafya alanından almış olmak. Sedimentte organik kirlilik ve ağır metal kaynaklı ekolojik risk analizi konularında akademik çalışmaları bulunmak.
26 Felsefe Felsefe Tarihi Dr. Öğr.
Üyesi
2 1 Doktora derecesini Felsefe alanından almış olmak. Çağdaş Fransız felsefesi, çağdaş epistemoloji ve felsefe tarihi alanlarında çalışmaları bulunmak.
27 İngiliz Dili ve
Edebiyatı
İngiliz Dili ve Edebiyatı Doçent* 1 1 Doçent ünvanını İngiliz Dili Eğitimi alanından almış olmak. Dil öğretmeni kimliği ve mesleki gelişim faaliyetleri üzerine çalışmaları bulunmak.
28 Medya ve İletişim Görsel İletişim Tasarımı Doçent 1 1 Doçent ünvanını Reklamcılık alanından almış olmak. Nöropazarlama, yapay zeka ve dijital tüketim konularında çalışmaları bulunmak.
29 Psikoloji Klinik Psikoloji Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Klinik Psikoloji alanından almış olmak. Öyküsel terapi ve sosyal kaygı konularında çalışmaları bulunmak.
30 Klinik Psikoloji Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Klinik Psikoloji alanından almış olmak. Ruhsal hastalıklarda damgalama, tükenmişlik ve mizaç konularında çalışmaları bulunmak.
31 Tarih Orta Çağ Tarihi Dr.Öğr. Üyesi 2 1 Doktora derecesini Orta Çağ Tarihi alanından almış olmak. Endülüs Medeniyeti ve İslam Bilim Tarihi üzerine çalışmaları bulunmak.
32 Türk Dili ve
Edebiyatı
Eski Türk Edebiyatı Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Eski Türk Edebiyatı alanından almış olmak. Hikmet kavramı, şiir mecmuaları ve şuara tezkireleri konularında çalışmaları bulunmak.
33 Türk İslam
Arkeolojisi
Türk İslam Arkeolojisi Dr.Öğr. Üyesi 3 1 Doktora derecesini Arkeoloji alanından almış olmak. Türk dönemi ve öncesi mimarlığı ile İzmir arkeolojisi konularında çalışmaları bulunmak.
34 Tıp Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Doçent 1 1 Gastroenteroloji cerrahisi yan dal uzmanı olmak. Doğal delik cerrahisi ve dalak cerrahisi ile ilgili SCI-E indeksli dergilerde yayınlanmış çalışmaları bulunmak.
35 Dahili Tıp Bilimleri Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Doçent 1 1 Pandemide HIV pozitif hastalarda COVID-19 önlemlerine uyumla ilgili SSCI indeksli dergilerde yayınlanmış makalesi olmak. Enfeksiyon Kontrol Hekimliği Sertifikası bulunmak.
36 Kardiyoloji Doçent 1 1 ST yükselmeli miyokard enfarktüsü hastalarında inflamasyon ile atriyoventriküler blok gelişimi ilişkisini inceleyen SCI-E indeksli dergilerde yayınlanmış çalışması bulunmak. Transkateter aort kapak implantasyonu yapılan hastalarda kontrast nefropati gelişimi ile ilgili çalışması bulunmak.
37 Radyoloji Doçent 1 1 Damar kapama cihazı konusunda SCI-E indeksli dergilerde yayınlanmış çalışması olmak. Perkütan nefrolitotomi sonrası oluşan kanamalarda embolizasyon konusunda SCI-E indeksli dergilerde yayınlanmış çalışması bulunmak.