Yıllardır beklenen haber gelecek mi. Söz konusu düzenleme getirildi ancak uygulamada sıkıntılar yaşanıyor. Bazı kurum yöneticileri çocuğu küçük olan kadın memurlar için yarım gün çalışma iznine pek sıcak bakmıyor. Çünkü, bu alanla ilglii bir yönetmelik beklendiği ifade ediliyor. 

Ancak sendikalar kararnamenin çıktığını ve yönetmeliğe ihtiyaç olmadığını ifade ediyor. Bu ikilem arasında yıllardır kadın memurlar, yarım gün çalışma haklarını bir türlü kullanamıyor. 

Ocak 2016’da Devlet Memurları Yasası’na madde ekledi. Buna göre, doğum yapan memurlar doğum sonrası annelik izninin bitiminden itibaren çocuğun ilköğretim çağının başladığı tarihi izleyen ay başına kadar olan dönemde haftalık çalışma saatlerinin normal çalışma süresinin yarısı olarak düzenlenmesi talep edebilecekti.

Memur-Sen'in yürüyüşü sona erdi! Memur-Sen'in yürüyüşü sona erdi!

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA NE ZAMAN GELECEK

Yarım zamanlı çalışmaya başlayan memur, başvuru tarihini izleyen ay başından geçerli olmak üzere normal zamanlı çalışmaya dönebilecekti. Bu haktan yararlanan memura, yarım zamanlı çalışmaya başladığı tarihi izleyen ay başından itibaren, mali haklarla sosyal yardımlarına ilişkin her bir ödeme, yarı oranında yapılacaktı.

Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımına ilişkin usul ve esaslarla bu haktan yararlanamayacak memurları, hizmet sınıfı, kadro unvanı, kurum veya teşkilat bazında birlikte veya ayrı ayrı belirlemeye cumhurbaşkanı yetkili olacaktı. Aradan 8 yıl geçmesine karşın usul ve esaslar belirlenmedi. Yasaya eklenen madde uygulanmadı.