Karşıyaka Belediye'sinde çalışan Tüm-Bel Sen arasında yapılan TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalması sonucunda işçiler süresiz iş bırakma kararı almıştı. 

İşçilerin bu kararının ardından Belediye yetkilileri, Tüm-Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube yöneticilerini acil bir toplantıya çağırdı. Sendika temsilcilerinin belediye yetkilileriyle görüşmesi sonrası sendika, eylemdeki işçilere bugünkü eylemlerini sona erdirme kararı aldıklarını duyurdu.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Sendika yetkilileri tarafından  yapılan açıklamada, belediye ile bazı ilerlemeler kaydedildiğini ancak henüz  bir karara varılamadığı açıklaması yapıldı. Görüşmelerin devam edeceğini vurgulayan Tüm-Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Murat Bekar, "Eğer taleplerimiz karşılanmazsa, eylemlerimizi daha da büyütmekten çekinmeyeceğiz. Çalışanlarımızın haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı! Oba Makarna’nın patronu da sendika karşıtı çıktı!


Tüm-Bel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Murat Bekar, "Karşıyaka Belediyesi'nde para yok, kasaları boş ve çalışanlarına haklarını ödeyemecek kadar kötü durumdalar. Memurlara yol yemek de dahil 13 bin lira önerdiler. Ancak zaten önceki ek ödemeler 15 bin liraydı. Eylem bu nedenle başladı. Şu anda görüşmeler pazarlıklar sürüyor. Ancak büyük ihtimalle başkan geri adım atmayacak" dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yappılmazken eylemlerle ilgili sendikanın vereceği karar merak ediliyor