Kasım ayında emeklililere ek zam yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalar gündemdeki yerini koruyor. Alanında uzman pek çok isim, söz konusu iddialara ilişkin tahminlerini vatandaşlarla paylaşıyor. Peki, kasım ayında emekilileri neler bekliyor. Emeklilerin aylıklarına ek zam mı yapılacak yoksa ikramiye mi verilecek? İşte merak edilen sorulara, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan yanıt geldi.

Hak-İş’ten 2024 ve 2025 yılında emekli olacaklarla ilgili önemli açıklama! Hak-İş’ten 2024 ve 2025 yılında emekli olacaklarla ilgili önemli açıklama!

Kasım ayında emeklilere ek zam yerine ikramiye verileceği yönünde tahminlerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, "Geçen yıl olduğu gibi kasım ayının sonunda emekilelere ikramiyenin verileceği yönünde çalışmaların yapılacağını öngörüyorum. Ancak bence bu yapılmamalı. Geçici, tek seferlik ödemeler emeklilin işine yaramaz. Emekliyi oyalamak anlamına geliyor. Geçen yıl 5 bin liralık ikramiye verilmişti. Bunun yerine gerçek anlamda emekli aylıklarına güncelleme yapılması gerekiyor. Ben bununla ilgili bir çalışmanın da yapılacağını yine düşünüyorum" dedi.

GEÇMİŞ YILLARA GÖRE AYLIKLAR DÜŞÜŞ

Türkiye'de emekli aylıklarının ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirten Erdursun, "Emekli aylıkları geçmiş yıllara göre çok düştü. Hükümetin, aylıkları yükseltme gibi bir çalışması yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışması olsa dahi Hazine ve Maliye Bakanlığı buna izin vermez. Şu anda Türkiye'nin paraya ihtiyacı var ve tekrar para basmak istemiyor" diye konuştu.

Erdursun, 2025 yılında emeklilerin ihtiyaçlarını karşılayamayacak noktaya geleceğini duyurdu.