Çalışma Hayatı

Konu zam olunca kapılar kapanıyor!

İstanbul'da bir tekstil fabrikasında çalışan kadın işçi "Her türlü sömürüyorlar bizleri ama sıra zamma gelince yok. Birleşip direnen, harekete geçip ara zam taleplerini kabul ettiren işçiler gibi biz de birleşip eyleme geçmeliyiz" dedi.

Abone Ol

İstanbul Esenyurt'da bir tekstil fabrikasında çalışa kadın işçi, firma yönetimine aldıkları ücretlerle geçinemediklerini belirterek ara zam isteyince yeni bahaneler ile karşılarına çıkıldığını söyledi.

Evrensel Gazetesi'ne konuşan tekstil işçisi, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ettiğini belirterek, şu anda çalıştığı fabrikadaki 100 kişiden biri olduğunu söyledi. Çalışma koşullarının ağırlığından, fazla mesailerden ve işverenin sömürüsü altında ezilmekten son derece sıkıldıklarını dile getiren kadın işçi, zam talebinde bulduklarında olumsuz yanıt alıyor.

Firmanın, “Ekonomi çok kötü, zar zor ayakta duruyoruz” gibi bahanelerle ara zam talebini reddettiğini, daha ucuza çalışacak yabancı uyruklu işçileri işe aldığını da söyledi. Kendilerine ekonomiyi bahane ederek zam yapılmadığını ancak yeni makineler alıp işlerini her geçen gün büyüttüklerini söyleyen işçi, sözlerine şöyle devam etti:

"Bize öyle söylüyorlar ama yeni makineler alıp iş yerini büyütüyorlar. Son alınan yabancı elemanlara bizden daha az ücret veriyorlar, sigortalarını da yapmıyorlar. Her türlü sömürüyorlar bizleri ama sıra zamma gelince yok. Birleşip direnen, harekete geçip ara zam taleplerini kabul ettiren işçiler gibi biz de birleşip eyleme geçmezsek patronlardan böyle bahaneleri çok duyarız. Bizim gibi çalışan ve sömürülen göçmenlere düşmanlık besleriz."