Son yıllarda Kuzey Kıbrıs, konut yatırımı için fırsatlar sunan bir cazibe merkezi olarak emlak sektöründe yıldızı parlıyor. Türkiye’de özellikle büyükşehirlerde ve sahil bölgelerindeki ev fiyatlarındaki büyük yükseliş yatırımcıyı yabancı pazarlarda konut arayışına itti. Arayışta Kıbrıs önde gelen yatırım lokasyonu olarak dikkat çekti. Yüksek kira getirisi potansiyeli, güzel plajlar ve tarihi mirası gibi özellikleriyle Kuzey Kıbrıs, dünya genelinde de özellikle Almanya, Rusya, Belarus, İran gibi ülkelerin de radarına girmiş durumda.

Kıbrıs, altın rengi kumsalları, farklı lezzetler sunan mutfağı, hayattan zevk almasını bilen rahat mizaçlı ada halkı ile insanı kendisine hemen bağlayan adalardan.

Kıbrıs, gelişen emlak piyasasıyla yatırımcılara da fırsat sunuyor. Son üç yılda hız kazanan konut projeleri ilgi görmeye devam ediyor. Konut ve arsaların uygun fiyatlı olması Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yapanların ve adaya yerleşmek için ev satın alanların sayısını günden güne artırıyor.

Son dönemlerde Akdeniz’in popüler destinasyonu olan Kıbrıs’ın Türkiye’ye yakın olması, ada atmosferini ve doğasını sevenler için önemli bir avantaj sağlıyor. KKTC’nin 6 ilçesinden en kalabalık şehri başkent Lefkoşa, tatilcilerin en çok tercih ettiği uğrak yer ise Girne. Yaz aylarında Türkiyeli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Kıbrıs, sosyoekonomik açıdan da genç bir nüfusa sahip.

SUÇ ORANININ DÜŞÜKLÜĞÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR

DİSK-AR açıkladı! 10 milyon 890 bin işsiz.. DİSK-AR açıkladı! 10 milyon 890 bin işsiz..

Gayrimenkul şirketlerinin lansman tanıtımlarıyla yatırımcılara özel fırsatlar sunulması, fiyat ve ödeme koşulları Kuzey Kıbrıs’ta emlak edinmeyi bir cazibe haline getiriyor. Kuzey Kıbrıs, dünyaca ünlü Forbes Dergisi tarafından da dünyanın en iyi sahil yatırım bölgesi seçildi. Gayrimenkul şirketleri bir ada ülkesi olan Kıbrıs’ta toprağın sınırlı olması hasebiyle fırsatların da kısıtlı olduğunu, özellikle Türk yatırımcısının bu yönde avantajını bir an önce değerlendirerek fırsatı yüksek yatırıma dönüştürmeleri çağrısını yapıyorlar.

Almanya, Rusya, Ukrayna, İran ve Belarus gibi ülkelerden gelen yatırımcılar, bu güzel adada gayrimenkul yatırımı yapmaya başladılar. Ada ülkesi Kıbrıs, Türkiye’den gelen yatırımcılar için de gözde yerlerin başında geliyor. Özellikle evlerin sterlin bazında alınıp satılması, kira gelirinin sterlin olması, Türkçe konuşulması, cazip iklimi, düşük suç oranı uygun ev fiyatları Kıbrıs’ı önemli bir yatırım pazarına çevirdi. Türkiye’den yapılan alımların pazardaki payı yüzde 10’ları zorluyor. Özellikle topraktan alım yapanlar için yüzde 30 ila 40 arasında bir kazanç elde etme imkanı bulunuyor.