KOSGEB İnsan Kaynakları Yönetmeliği 17.04.2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Yönetmeliğin Görev yeri değişikliği ve görevden alma başlıklı 36.maddesinde personeli tedirgin eden ifadelere yer verildiğini görüyoruz.

Bu maddede personelin, işletmeler ve/veya yerel aktörler/paydaşlar ile ilişkilerinin istenilen seviyede olmaması gibi son derece muğlak ifadeleri görüyoruz. Bu nedenle yöneticinin görevden alınmasının yargı mercilerinden döneceğini düşünüyoruz. Böyle de olsa yöneticileri tedirgin etmeye yetiyor. Acaba görevden almalar için zemin mi hazırlanıyor sorusunu akıllara getiriyor.

Belirtilen maddeye göre görev yeri değişikliği ve görevden almalar için belirtilen kriterlere aşağıda değinilecektir.

KOSGEB Başkanı, hizmet icaplarını dikkate alarak ve aşağıdaki ölçütlere göre personelin görev yerini değiştirebilir; bulunduğu görev yerinden aynı veya başka görev yerine bulunduğu pozisyondan daha üst, aynı, benzer veya daha alt pozisyona atayabilir. Görev yeri değişikliği ve görevden alma işlemlerinde temel olarak dört kriter belirtiliyor. Bunlar:

1- Personelin başarılı performansı dolayısıyla yeni birimde daha faydalı olacağının tespit edilmesi.

2- Personelin, işletmeler ve/veya yerel aktörler/paydaşlar ile ilişkilerinin istenilen seviyede olmaması.

3- Uzun süre yöneticilik yapmasına rağmen destek ve/veya idareci olarak yeterli performansı gösterememesi; etkin proje/fikir/başarılı çalışma ve benzeri önerilerinin bulunmaması, sorunlara çözüm üretememesi.

4- Yeni kurulan müdürlüğün görev, tecrübe ve gerekliliklerinin farklı olması.

SGK Personeli Atama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı SGK Personeli Atama Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Bu kriterlerden sonra görev yeri değişikliği ve görevden almaların hizmetin gereği, deneme süresi, personelin isteği, sağlık, eş durumu veya teftiş raporları sebebiyle de yapılabileceği belirtiliyor.