Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması talebiyle İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu (İSŞP), Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Temmuz zammı bir lütuf değil, ihtiyaç olduğu için meşru hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" ifadesine yer verildi.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Liman-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mülazım Dursun, milyonlarca emeklinin açlıkla mücadele ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Mayıs 2024 itibarıyla açlık sınırının 18 bin 969 lira, yoksulluk sınırının 61 bin 788 lira olduğu günümüzde, milyonlarca asgari ücretli işçi 17 bin 2 liraya ya da az biraz daha fazla bir ücretle çalışmaktadır. Milyonlarca emekli ise sadece ayda 10 bin lira ile yaşama tutunmaya çalışmaktadır.”

Türk Deniz-İş ve Liman-İş sendikası üye kaybetti! Türk Deniz-İş ve Liman-İş sendikası üye kaybetti!

FİYAT ARTIŞLARI DURDURULMALI

“Asgari ücrete temmuz zammı derhal sağlanmalıdır. Temmuz zammı lütuf değil ihtiyaçtır. Bu yüzden meşru hakkımdır vazgeçmeyeceğiz. Enflasyonun ve hayat pahalılığının nedeni işçi ücretleri değildir. 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere ücret ve maaşlara en az gerçek enflasyon kadar zam yapılmalı ve refah payı eklenmelidir. Az kazanandan az-çok kazanandan çok vergi alınmalı asgari ücretli vergiden muaf tutulmalıdır. Patronlardan, servet sahibi kurum ve kişilerden servet vergisi alınmalıdır. Temel tüketim maddeleri başta olmak üzere fiyat artışları durdurulmalıdır.”