Çalışma Hayatı

Mamak Belediyesi’nde grev kapıda

Mamak Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev kararı alındı. Karar, belediyenin ilan panosuna asılarak duyuruldu.

Abone Ol

Hizmet-İş Sendikası ile Mamak Belediyesi Personel şirketi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı

Çalışanların haklarını günün ekonomik koşullarına göre iyileştirmek için olumlu adım atılmaması üzerine grev kararı alındı. Grev kararı Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız tarafından Mamak Belediyesi ilan panosuna asılarak duyuruldu.

Yasa gereği 60 gün içinde herhangi bir uzlaşma olmazsa greve gidilecek.

‘İŞÇİNİN ONAY VERMEDİĞİ BİR SÖZLEŞMEYİ İMZALAMAYACAĞIZ’

Grev kararı ile ilgili açıklamada bulanan Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, “Dört aydır Mamak Belediyesi ile sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi müzakerelerimizden ve arabulucu sürecinden sonuç çıkmadı. Bu süre zarfında uzlaşma için çok ciddi çalışmalar yaptık. Sendika olarak Mamak’ta hep işçinin isteği doğrultusunda ‘İmzamız İşçinin Kararıdır’ diyerek sözleşmeler imzaladık. Mamak emekçisinin onay vermediği bir sözleşmeyi imzalamadık, bundan sonra da imzalamayacağız” dedi.

BELEDİYE YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Bugünden itibaren 60 günlük bir süre olduğunu dile getiren Yıldız, “Buradan Mamak Belediyesi yönetimine çağrıda bulunuyoruz, gelin bu sözleşmeyi günümüzün ekonomik şartlarında üyelerimizin rahat edeceği, üyelerimizin tamam diyeceği bir ücretle imzalayalım. Bizim bütün gayretimiz ve mücadelemiz bu yönde. Üyelerimizin hakları için hiçbir mücadeleden geri durmayacağız” diye konuştu.