Sigortalılara ve emeklilere çok çeşitli konu başlıkları çerçevesinde destek olan Sosyal Güvenlik Kurumu, özellikle sağlık hizmetleri alanında ciddi tasarrufların sağlanmasına aracılık etmektedir. Sigortalılar ve emekliler ellerinde reçete bulunmaları halinde ilaç ve tıbbi cihaz alımlarında Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan destek alabilmektelerdir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak edilen ilaçlardan biri de Memethol spreydir. Bazı hastalıkların tedavilerini destekleyen bu spreyin kamu kurumunun desteği ile satın alınıp alınamayacağı arama motorları üzerinden sık sık araştırılmaktadır. Bizler de bu içeriğimizde Memethol spreyin SGK kapsamında olup olmadığından ve spreyin kullanım alanlarından bahsettik. İşte ayrıntılar…

Memethol Sprey Sgk

MEMETHOL SPREY HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Memethol sprey, hemoroid hastalığının en önemli semptomları arasında yer alan ağrı ve kaşıntıya etki etmektedir. Söz konusu semptomları nonfarmakolojik bir yol izleyerek gideren ürün, aslında bir ilaç olarak değerlendirilmemektedir.

Memethol sprey, derinin en dış katmanında mekanik bir bariyer oluşturarak anal bölgeyi koruma altına almaktadır. Tabaka oluşumu sayesinde ürün epidermiste kalmaktadır. pH bakımından anal bölge ile uyumlu olan bu ürünün düzenli kullanılması halinde hemoroidin sebep olduğu memeler küçülür hatta zaman içerisinde göz ile fark edilmeyecek boyutlara iner.

Memethol sprey kullanımının yalnızca ‘hemoroid’ teşhisi konulmuş olan hastalar tarafından gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Bu hastalığın semptomlarını gidermede etkili olan ürün, anorektal hastalarının ağrılarına etki etmeyebilir.

MEMETHOL SPREYİ KİMLER KULLANAMAZ?

Memethol sprey, hamileler ve emziren kadınlar tarafından kesinlikle kullanılmamalıdır. Ayrıca ürünün 15 yaşın altında olan çocuklar tarafından da kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Ürünün içerisinde bulunan maddelerden herhangi birine alerjisi olan kişilerin de sprey kullanımından uzak durmaları gerekmektedir.

MEMETHOL SPREY TEDAVİSİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Hemoroid semptomlarını giderme amacı ile kullanılan Memehol sprey, hastanın alışkanlıklarına bağlı olarak daha hızlı veyahut da daha yavaş sürede etki edebilir. Tedavi amacı ile bu spreyi kullanan kişilerin; acılı ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmaları, alkol kullanmamaları, tuvalet ihtiyaçlarını giderirken bölgeyi zorlamamaları, kabızlığa sebep olan yiyeceklerden uzak durmaları, normal ekmek yerine kepekli ekmekleri tercih etmeleri, su tüketimini artırmaları ve günde mutlaka 1 tane kivi yemeleri tavsiye edilmektedir.

MEMETHOL SPREYİN YAN ETKİSİ VAR MI?

İdari para cezalarının yapılandırması nasıl yapılır? İdari para cezalarının yapılandırması nasıl yapılır?

Memethol sprey ile ilgili en çok merak edilen konu başlıkları arasında ürünün yan etkileri gelmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde bu ürünün herhangi bir yan etkisinin bulunmadığı açıklanmıştır.

MEMETHOL SPREY NASIL KULLANILMALI?

Memethol spreyi kullanmadan önce hemoroidli bölgenin temizlenmesi ve kurulanması gerekir. Arından ise ürün çalkalanmalı ve hemoroidli bölgenin tam üzerine gelecek şekilde 7- 8 fıs olarak uygulanmalıdır. Bu aşamada spreyin genital bölgeye temas etmesi mutlaka engellenmelidir. Spreyleme işlemi tamamlandıktan sonra ürünün akmaması için 1- 2 dakika kadar oturur pozisyonda beklenmesi tavsiye edilmektedir.

Memethol spreyin günde yalnızca bir kere kullanılması gerekir. Ayrıca tedavinin tamamlanması için şişenin tamamının bitmesi tavsiye edilmektedir. İlk şişe bitmiş olmasına rağmen henüz bölgede tam iyileşme gözlemlemeyen kişiler hiç ara vermeden ikinci şişeyi kullanmaya başlayabilirler.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MEMETHOL SPREYİ KARŞILIYOR MU?

Sosyal Güvenlik Kurumu bazı ilaçları ve tıbbi cihazları sigortalılar için karşılamaktadır. Memethol sprey de kamu kurumunun ödeme listesinde yer alan ürünlerden biridir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bu desteğin alınabilmesi için ürünün mutlaka bir tanı kapsamında hekim tarafından reçete edilmiş olması gerekmektedir.