Memur

Memur-Sen Genel Başkanından CHP'ye tepki: Devletten aldığın parayı memura verecek misin?

Memur-Sen Tokat İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Memur-Sen Tokat Teşkilat Buluşması programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Programa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi Şaban Ceylan, bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Teşkilata hitap eden ve sözlerine Yusuf Kaplan’ın “Bir derdin varsa varsın. Bir derdin varsa dünya kurarsın. Bir derdin yoksa sadece bir rakamsın. Kısacası derdin kadarsın” sözleriyle başlayan ve Memur-Sen’in derdi medeniyet, derdi yeniden büyük bir Türkiye, adil bir dünya olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yalçın, “Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü, kardeşlerimizin dünya kadınlar gününü tebrik ediyorum. Fakat Dünya Kadınlar Günü deyince, Gazze’deki kadınlar aklıma geliyor boğazım düğümleniyor, savunmasız kadınların, çocukların, yaşlıların hunharca katledildiği. 30 bin insanın hayatını kaybettiği soykırımda 8 bin kadın hayatını kaybetti.

Dünyanın hakikaten çivişi çıkmış denilen zamanları yaşıyoruz ve soykırıma karşı insanlar Batı başkentleri dâhil dünyanın pek çok yerinde kitleler sokaklarda 154 günü geçmesine rağmen tepkilerini sürdürüyorlar. Umudumuzu artıran kısım burası. Ama duyarsız olanlar da var. Onun için şairin dediği gibi ‘Canı cehenneme rahat uyuyanın, kapısını kapatanın perdesini çekenin.

Canı cehenneme başkasının yangınıyla yemeğini pişirenin evini ısıtanın’ Canı cehenneme yerleşimci adı altına Siyonistleri Filistin topraklarına getirip Filistinlileri evinden, yurdundan, barkından, toprağından ederek korsan devlet kurup kan gölüne çeviren, Ortadoğu’yu ateş çemberine çevirenlerin canı cehenneme… Siyonistlerin, Emperyalistlerin, ABD’nin, İngiltere’nin, Almanya’nın, Fransa’nın canı cehenneme… ‘Ben bugün bir Filistinli öldürdüm ama içim soğumadı’ diyen Siyonist İsrail askerine lanet olsun. Her şeye rağmen dili, dini, milliyeti, rengi, meşrebi farklı olmasına rağmen insanlık ortak paydasında meydanları doldurup oradaki insanlara sahip çıkmaya çalışan insanlara selam olsun” ifadelerini kullandı.

“Sorun tartışıp duran değil sorunları çözen bir teşkilatız”

Yalçın, konuşmasında Memur-Sen’in diğer sendikalardan duruşu, tavrı, söz ve eylemleriyle farklı olduğunu belirterek, “Yaptıklarınız kadar yapmadıklarınızdan da hesaba çekileceksiniz diyerek bizlere mesuliyet yükleyen bir inancın mensuplarıyız. Duyarsız kalma şansımız yok” dedi.

Memur-Sen’in kamu görevlilerinin yetkili konfederasyonu olmasıyla birlikte memur sendikacılığında sorun çözülen noktaya ulaşıldığının altını çizen Yalçın, “2010 referandumundan bu tarihe önemli sorunları çözmüş ve ‘Emek Mücadelemizle 1007 Kazanım’ diye kayıt altına almış bir teşkilat olarak büyük sorunların çözümünde terimiz, yerimiz ve imzamız var. Yeni sorunları da çözecek muhatap da biziz. 3600 Ek Gösterge’nin tüm meslek gruplarını içerisine alması gerekir diyerek kampanya yürütmüş, toplu sözleşmede kayıt altına almış ama birinci dereceye ulaşan tüm memurlara verilmediği için adalet sağlanmalı diyerek şerh düşmüş bunu da çözeceğiz diyerek kararlılıkla mücadele eden bir teşkilatız” diye konuştu.

“CHP emekçiye düşmanlık ediyor”

CHP’nin Toplu Sözleşme İkramiyesi’ni Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal ettirmesine tepki gösteren Yalçın, “Bazen biz bu sorunları çözüyoruz ama CHP Anayasa Mahkemesi eliyle iptal ettiriyor. Dünyanın her yerinde ana muhalefet partisi emekçinin, emek örgütünün yanında olur ama bizim ülkemizdeki ana muhalefet partisi; Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımı olan ve emekçinin her ay kesesine giren 345 ₺ yılda ise 4.150 ₺’lik toplu sözleşme ikramiyesini gidip Anayasa Mahkemesi’nde iptal ettirdi.

Garabet bir durumla karşı karşıyayız. Ben buradan CHP’ye soruyorum Türkiye’de 135 siyasi parti var, %3 barajını geçen partiler hazine yardımı alıyor. Hazine yardımı alan parti sayısı sanırım beş tane. CHP, seçimde 1 milyar 800 milyon hazinden yardım alıyor. Geri kalan 130 partiye kuruş verilmiyor. 2 milyon 200 bin kamu görelisini zarara soktun devletten aldığın bu parayı memura verecek misin?

Böyle muhalefet olmaz. Böyle muhalefet düşman başına. Şimdi ülkemiz seçim gündemi içinde. Umarım seçim sonuçları emekçinin aleyhine olmaz. 2019’da 31 Mart Seçimleri sonrası el değiştiren belediyelerdeki emekçi kıyımını. Memur kadrosundaki emekçilerin işine son verenleri, sürgünleri, istifaya zorlamaları yaşadık ve emek mücadelesini kucaklayacağız deyip kundaklayanların reklam yüzü düştü, gerçek yüzleri çıktı diye afişe ettik, protesto ettik, ülke gündemine taşıyarak eylemlerle emekçi düşmanlarını rezil ettik” şeklinde konuştu.

Yalçın: Ek protokolle mağduriyetleri giderelim

Yalçın, konuşmasında toplu sözleşme ikramiyesinin iptal edilmesi sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme yaptığını, 2024 bütçesinde toplu sözleşme ikramiyesinin yer aldığını ve yapılacak bir ek protokolle bu mağduriyeti giderelim dediğini kaydetti.

Memur-Sen mevcut sorunlara dair gayretinin sürdüğünü söyleyen Yalçın, “Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na geçirilmesi, memurun görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağın yeniden kurulması, asgari ücretin altında emekli, açlık ve yoksulluk sınırı arasında ise emekçi maaşı olmaması için, görevde yükselme unvan değişikliği sınavları ihtiyarı değil, süre şartı içerecek ve tüm kurumları kapsayacak şekilde icbari yapılması için, kamu personel sitemi, unvan, yetki sorumluluk ve ücret boyutuyla yeniden elden geçirilmesi için,

4688’in İLO normları ve ülkemizdeki sendikal mevzuat uygulamaları dikkate alınarak ihtiyaca cevap verecek şekilde ele alınarak yeniden düzenlenmesi için gayretlerimiz, mücadelemiz sürüyor. Çözerse Memur-Sen çözer denildiğini biliyoruz. Beklentileri boşa çıkarmayacak daha önceki sorunları nasıl çözdüysek bunları da çözeceğiz. Sorunları çözmek için gayretimiz sürüyor, gücümüzün kudretimizin remzi olan örgütlü ise her geçen gün daha da gücümüz büyüyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Memur-Sen’in çaba ve gayretlerini takdir ediyorum. Memur-Sen sendikacılıkta ortaya koyduklarıyla, kazanımlarıyla her zaman memurların gönüllerinde ayrıca bir yer teşkil ediyor. Bu güzel organizasyondan dolayı Ali Yalçın’ın şahsında tüm sendika üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise, Memur-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Memur-Sen Tokat teşkilatı ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu, AK Parti olarak kamu görevlilerinin ve memurların sorunlarını çözdüklerini bundan sonrasında da aynı gayretle çalışacaklarını kaydetti.

Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi Şaban Ceylan yaptığı konuşmasında CHP’ye tepki göstererek, “CHP nasıl bir anlayışa sahip ki, toplu sözleşme ikramiyesini AYM eliyle iptal ettirerek emekçinin cebine gözünü dikiyor. Kamu görevlileri olarak şaşkınlık ve kızgınlık içerisindeyiz. Hükümet yetkililerinin Memur-Sen ile birlikte bu sorunu çözeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.