Memur

Memur-Sen üyeleri Bolu'dan Ankara'ya yürüyor

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı üç sendika, Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Sendika üyeleri, kamuda mülakatın kaldırılması, toplu sözleşme ikramiyesi ve büyükşehirlerde kamu görevlilerine kira yardımı verilmesi talebinde bulundu.

Abone Ol

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur-Sen, Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen üyeleri, taleplerinin karşılanması, seslerinin duyurulması için Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı. Üyeler, kamuda mülakatın kaldırılması, toplu sözleşme ikramiyesi ve büyükşehirlerde kamu görevlilerine kira yardımı verilmesini talep ediyor...

Sendika üyeleri, taleplerinin yazılı olduğu pankart ve dövizlerle Bolu Valiliği önündeki Kent Meydanı'nda toplandı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan'ın gerçekleştirdiği açıklamaların ardından sendika üyeleri, Kent Meydanı'ndan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Yürüyüşe davul zurna eşliğinde devam eden grubu durduran polis ekipleri, üyelerin yürüyüşe kısıtlı katılımla devam edilmesi kararlaştırıldı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, kamu çalışanlarının hakları için mücadele verdiklerini söyleyerek, "Bu mücadelemizi de en güzel şekilde verdiğimizi düşünüyoruz. Taleplerimizi dile getirmek için Bolu'dan Ankara'ya yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Yol güvenliğini sıkıntıya sokmadan yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirten Yazgan, seslerini duyurmak için Ankara'da basın açıklaması yapacaklarını kaydetti. Daha sonra sendika başkanlarının da aralarında olduğu 10 kişilik grup, yürüyüşlerine devam etti.