Sendika üyeleri, kamuda mülakatın kaldırılması, 3600 ek göstergenin yasallaştırılması, kamuda şiddet yasası çıkartılması ve büyükşehirlerde kamu görevlilerine kira yardımı gibi taleplerini Bakanlık önünde pankart ve dövizlerle dile getirdi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, tasarrufun emekten değil israftan yapılması gerektiğini belirtti. Yazgan, amacın kazanımlarına sahip çıkmak ve taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmek olduğunu söyledi. Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ise 9 gündür kamu görevlilerinin mağduriyetini duyurmak için yollarda olduklarını, Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptıklarını ve Bolu'dan Ankara'ya yürüdüklerini ifade etti. Ayrıca Çalışma Bakanlığının önünde eylem yaptıklarını ve tüm Türkiye'de bir günlük iş bıraktıklarını belirtti.

Toplu sözleşme ikramiyesini 'kurt kapanına' benzetti! Toplu sözleşme ikramiyesini 'kurt kapanına' benzetti!

EMEKTEN TASARRUF OLMAZ

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan, "Emekten tasarruf olmaz" diyerek Bolu-Ankara yolculuğunu tamamladıklarını belirtti. Çalışkan, toplu sözleşmeye ve hukukun üstünlüğüne olan inançlarını yitirdikleri için bu yürüyüşü başlattıklarını ifade etti. Koruyucu giyim yardımının geri getirilmesi, fazla mesai ücretlerinin uygulanması ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin yasallaştırılmasını istediklerini aktaran Çalışkan, bir günlük iş bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Çalışkan, "Yolları ve dağları aştığımız gibi, önümüzdeki tüm engelleri de aşana kadar her türlü mücadelemizi sürdüreceğimizi ve hiç beklenmedik zamanlarda yine üretimden gelen gücümüzü kullanabileceğimizi buradan yetkililere tekrar hatırlatmak istiyorum." dedi.