Öz İplik-İş Sendikası

Müzikli eyleme firma da karşılık verdi

Karabük'te bulunan bir tekstil firmasında örgütlenmeye çalışan Öz İplik İş Sendikası'nın müzikli eylemine firmadan karşılık geldi. Sendikanın müziğine karşı yetkililer de 'Erik Dalı' ve Mehter Marşı çaldı.

Abone Ol

Karabük'te Organize Sanayi Bölgesinde bulunan KARGİSAN Tekstil Fabrikası'nda örgütlenmek isteyen Öz İplik İş Sendikası, 10 gündür müzikli eylem yapıyor. Çalınan müzikten işçilerin rahatsız olduğunu belirten firma yetkilileri eylemin son bulmasını bekliyor. 

Firma, müzikli eylemin son bulmayınca farklı bir yola başvurdu. Sendikanın başlattığı müzikli eyleme, aynı şekilde karşılık veren firma, 'Erik Dalı' ve Mehter Marşı' çalarak sendikaya karşılık veriyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

İHA muhabirine konuşan firma ortaklarından Halil Şahin, "Sendikaların bu kadar tacize dayalı, bir işletmeyi bu kadar rahatsız edecek şekilde davranmalarını anlamıyorum. Yabancı müşterilerimiz var. Uluslararası çalışır durumdayız. Dünyanın her yerinden müşterilerimiz var. Karşımıza geçip bu şekilde hem bizi taciz eden hem yerli yersiz suçlamalarda bulunan bu sendikacı arkadaşların bu eylemlerine birilerinin müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu ana kadar başvurduğumuz yerlerden herhangi bir sonuç alamadık. Burada çok ciddi şekilde rahatsızlığımız var. Bu işletme öyle sıradan bir işletme değil. Dünyanın her tarafında mal yapan bir işletme. Son 10 yılın da hemen hemen her yıl vergi rekortmeni olan bir firma. Bizi bunların kanunsuz, gayriahlaki yaptıkları eylemden koruyacak ülkemizde kimse yok mu diye merak ediyorum. Güvenlik güçlerimize bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk ama bir sonuç alamadık" dedi.

SENDİKALAŞMAYA KARŞI DEĞİLİZ

Sendikalara, sendikalaşmaya karşı olmadıkların ifade eden Şahin, "Yönteme itirazımız var. Yöntemden çok rahatsızız. Dolayısıyla nasıl bu iş olması gerekiyorsa işletmenin içinde yapılanabilirler, üye kaydı yapabilirler. Zaten üye kayıtları da bir hayli kolaylaşmış günümüzde. Dolayısıyla burada etkili olurlarsa ki kendileri 55'e yakın üyemiz olduğunu ifade ediyorlar. Bunun ne kadar gerçekçi olduğunu bilmiyorum. Ben kendilerini aslında şu teklifte de bulundum. Gelin burada eğer 55 üyeniz varsa, toplantı yapın, görüşün. İşletmenin içinde çalışmaya başlayın anlamında teklifte de bulundum. Öyle sanıyorum ki bu 55 üye sözü çok doğru görünmüyor. Çok doğru görünmediği için de benim bu teklifime hiçbir şekilde yaklaşmadılar" ifadelerini kullandı.

Öz İplik İş Sendikası Karabük İl Başkanı Yavuz Bayıryol da "Her gün 5'er 10'ar üyelik geliyor. Şu anda 50'nin üzerine çıkmış bulunmaktayız. Arkadaşlar istediği sürece biz her zaman buradayız. Sabah, akşam, öğlen fark etmez. Bir üyemiz kalsa bile sonuna kadar savaşacağız. Zaten her yerde her fabrikanın önünde ilk başta müzikle başlarız. Sesimizi duyurmak istiyoruz bütün işçilere" diye konuştu.