Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz İplik İş Sendikası Başkanı Rafi Ay, Karabük’de basın toplantısı düzenledi.Rafi Ay, Öz İplik İş Sendikası'nın Genel Başkanı, Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kargisan Giyim Tekstil Fabrikası'nda sendikal örgütlenme çalışmaları sırasında gündeme gelen ve işçiler tarafından kovulduğu iddia edilen konuyla ilgili olarak Karabük yerel basınıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, tekstil fabrikasının sahiplerine ağır eleştirilerde bulundu. Ay, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik bozuklukların çalışanları olumsuz etkilediğini ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren büyük fabrikaların ucuz iş gücü ve düşük maliyetler nedeniyle başta Mısır olmak üzere yurt dışına kaydığını belirtti.

Avrupa'nın Deri Endüstrisinde Dev Adım: Rafi AY, Yeşil Mutabakat Konferansında Öncülük Etti Avrupa'nın Deri Endüstrisinde Dev Adım: Rafi AY, Yeşil Mutabakat Konferansında Öncülük Etti

İTİRAZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Ay, "Karabük'te biliyorsunuz ülkemizin ünlü markalarından birinde örgütlüyüz, örgütlülüğümüz devam ediyor. İnşallah orada yeni toplu sözleşmelerle, yeni hatlarla çalışan üyelerimizi memnun edeceğiz. Bunun yanı sıra Karabük'te örgütlenme çalışmalarımız da devam ediyor. Bir ayakkabı fabrikasında arkadaşlarla yaptıkları çalışmalar sonucu bir yetki aldık. Ama yine hukuki engele takıldık. Maalesef itiraz süreci devam ediyor.” Dedi.

Kargisan Tekstil Fabrikası'nda sendikal örgütlenme mücadelesi devam ediyor. Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, işverenin iş yasalarına uymadığını ve yasa dışı eylemler yaptığını iddia etti. Ay, bu konuyla bizzat ilgileneceğini ve sendikal örgütlenme çalışmalarının yeni başladığını belirtti.