Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Akort Lim. Şirketinde çalışan işçiler, günlerdir sendikalaşma mücadelesine devam ediyor. Sendika yetkilileri, işvereni protesto etmek, işçilerin haklı mücadelesini sürdürek için bir araya gelerek bu destek oluyor. 

Avrupa'nın Deri Endüstrisinde Dev Adım: Rafi AY, Yeşil Mutabakat Konferansında Öncülük Etti Avrupa'nın Deri Endüstrisinde Dev Adım: Rafi AY, Yeşil Mutabakat Konferansında Öncülük Etti

Karabük Derin'in haberine göre, işçilerin yanında olan Öz İplik İş Sendikası, işvereni protesto etmek adına basın açıklamasında bulundu. 

Yapılan basın açıklamasında, işverene seslenilerek, işçilerin sendikal haklarına saygı duyulması konusunda çağrıda bulundu. Sendika temsilcileri, "Akort işçileri hâlâ burada sendikalaşma mücadelesi veriyor. Biz de onların hakları için, işvereni protesto etmek için buradayız," diyerek işçilere destek verdi.

SENDİKAYA ÜYE OLANLAR İŞTEN ÇIKARILDI

Sendikalaşan 4 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösteren sendika yetkilileri, "Biz burada yetki aldık. Bakanlıkça bize yetki verildi. Bu neyin hırsı ve kinidir ki, yetkiye itiraz edildi. Burada işçiler sendikayı istemesine rağmen, yetki alınmasına rağmen çeşitli sebepler bahane gösterilerek, sendikaya üye olan 4 işçi kardeşimiz işten çıkarıldı. Bu işçi kardeşlerimiz aileleriyle beraber mübarek bayrama işsiz olarak girdi. Böyle bir insafsızlık olamaz," ifadelerini kullandı.

Sendika yetkilileri, işçilerin sendikal haklarına saygı gösterilmesini ve işten çıkarılan işçilerin tekrar işe alınması için çağrıda bulundu. Süreç boyunca işçilerin yanında olacaklarını belirten sendika temsilcileri, her türlü yasal hakkın kullanılacağını da ifade etti.