2023 yılında yapılan zamdan memnun olmayan işçilerin iş bırakma eylemi yaptığı Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Şireci Tekstil, bu defa da işletmenin yemekhanesinde artan böceklerle gündeme geldi.

Evrensel'in haberine göre,  işletmede son bir ayda yemeklerin içinden hamam böceklerinin çıkması ve işletmede yılanların görülmesi işçileri tedirgin ediyor. Habere göre işçiler yalnızca bu sorunla karşı karşıya değil. İhtiyaç olan malzemelere erişim konusunda da sorun yaşayan işçiler, kötü koşullar altına çalışmaya mahkum olduğu söyleniyor.

Maske kullanması gereken durumlarda maskenin olmadığı söylenmesi, yüksek desibele (makine gürültüsü) maruz kalmamak için kulak tıkaçlarının verilmemesi, işçilerin sağlığını olumsuz etkiliyor.

Gözler yemek kartlarındaki artışta Gözler yemek kartlarındaki artışta

YEMEKHANEDE BÖCEKLER ÇIKIYOR

Şireci Tekstil işçilerinin yaşadığı en büyük sorunlardan biri ise , yemeklerinde çıkan böcekler... Evrensel'in haberine göre işçiler, yemeklerinde hamam böcekleri ve solucanlar ile karşılaşıyor. İşçiler, gerekli denetimlerin ve ilaçlamaların yapılmamasından şikayetçi. İşçiler, “Sesimizi fabrikalarda yükseltmediğimiz her geçen gün yemeklerimizin daha niteliksiz olacağı; makinelerin içerisinde ansızın karşımıza çıkacak yılanlarla karşı karşıya kalacağımız kesindir" diye konuştu.