Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Öğretmenler 'atama' isyanında!

Atama gününü sabırsızlıkla bekleyen binlerce öğretmen, 'Mülakatla değil, liyakatla atama' sloganıyla Ulus'ta toplandı.

Abone Ol

Uzun süredir atama bekleyen onlarca öğretmen, Ulus Meydanı'nad bir araya geldi. Atanamayan öğretmenlere destek olmak için yüzlerce insanın bir araya geldiği açıklamada, bir an önce atamaların yapılmasını beklediklerini söyleyen bir öğretmen, "20 ilde yüzlerce farklı komisyonda ortaya çıkan sonuç mülakatla atamada farklılıkları ortaya çıkardı. Yapılan mülakatlarda şehir ve komisyonlarda farklılıklar var" dedi.

Meydan'da yapılan açıklamaya Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanları ile sendika yöneticileri de katıldı. Ataması yapılmayan kızı için söz alan bir kadın, "Kızım sekiz yıl oldu mezun olalı, halen ataması yapılmadı. Bu çocuklardan ne istiyorsunuz? Madem atama yapmayacaksınız kapatın o fakülteleri bu çocuklar başka alanlara yönelsin" dedi.

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ

Eğitim- İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Eğitim Fakülteleri'nde 250 bin gencimiz var, yine farklı fakültelerde pedagojik formasyon ile her yıl binlerce genciniz öğretmen olabilirsin umuduyla mezun oluyor. Bu diplomaya da bu uzmanlık belgesine de saygı duyacaksınız. Mülakata hayır diyoruz. Bir devleti devlet yapan en temel özelliği planlamasıdır. Burası laik ve sosyal bir devlet ise ne KPSS'yi ne de mülakatı uygulamaya koyamazsınız. Haklarını istiyorlar ve bu haklarını alacaklar. Her yıl yüzbine yakın ücretli öğretmen çalışıyor. Başka hangi meslekte bu var? Bu yıl 20 bin öğretmeni müjde diye sundular. Gidenin yerine bile yeterli sayıyı koymuyorlar. Kendi lüksüne gelince itibar eğitime gelince tasarruf diyorlar. Eğitimde tasarruf olmaz" diye konuştu.