YKS'de alınan sonuçların öğrencilerin başarısızlığı değil Milli Eğitim Bakanlığı'nın başarısızlığı olduğunu belirten Eğitim Sen, resmi internet adresi üzerinden açıklamalarda bulundu.

Toplam 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu YKS’de öğrencilerin bir gün içinde iki sınava girerek “başarı” göstermelerinin bleklendiğini ifade eden Eğitim Sen, "Tek başına bu durum bile ülkemizde eğitim sisteminin tamamen sınav ve başarı merkezli yapılandırıldığını göstermektedir. Böylesi bir sınav sisteminin her şeyden önce insani olmayan bir nitelik taşıdığı ve milyonlarca gencin üzerinde yoğun bir psikolojik baskı yarattığı ortadadır ve bu durum sendikamız tarafından yıllardır eleştirilmektedir" dedi.

Bayburt Üniversitesi 25 Öğretim Üyesi ile 1 Öğretim Görevlisi Alacak Bayburt Üniversitesi 25 Öğretim Üyesi ile 1 Öğretim Görevlisi Alacak

BAŞARISIZLIK TABLOSU BU YIL DA DEVAM ETTİ

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, YKS’deki ‘başarısızlık tablosunun’ bu yıl da devam ettiğini belirten Eğitim Sen, "2024 YKS sonuçlarının en dikkat çekici yönü sorulara verilen doğru yanıtların ortalamasının çok düşük kalmasıdır. Özellikle Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve AYT matematik ortalamaları çok düşük düzeydedir" ifadelerini kullandı.