Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Öğretmenlere ulaşımda indirim!

İzmir'de özel okul öğretmenlerine ulaşımda indirim sağlandı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İzmir İl Temsilcisi Zeliha Yılmaz, bu hakkın birçok büyükşehirde tanındığını ve İzmir'de de mücadeleleri sonucunda elde ettiklerini belirtti.

Abone Ol

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin de kamuda çalışan öğretmenler gibi toplu taşımada indirimden yararlanması için Öğretmen Sendikası İzmir'de uzun süredir mücadele etmişti. Sonunda o mücadeleden ses geldi! 11 Mart İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruya göre karar Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçmişti.

Belediye, 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren indirimli ulaşım uygulamasına başlayacağını duyurdu. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın mücadelesi sonucunda elde ettiği kazanıma ilişkin olarak, sendikanın İzmir İl Temsilcisi Zeliha Yılmaz şu açıklamalarda bulundu:

"Bizler bu hakkı sendikanın verdiği mücadele sonucunda alsak da bu hak sendikanın mücadelesi göz ardı edilerek belediye tarafından verilmiş gibi açıklanmıştır. Ulaşımda eşitlik hakkı için İzmir’de birçok eylemlilikte bulunduk, birçok pankart astık, belediyenin yetkili birimleri ile görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde bu hakkın Diyarbakır, İstanbul, Adana, Mersin ve Kocaeli belediyelerinde mevcut olduğunu da dile getirdik. Ulaşımda indirim hakkını kolejlerde çalışan öğretmenlerle sınırlandırdılar. Bizim talebimiz ise MEB’e ataması yapılan tüm öğretmenlerin ( kurs, rehabilitasyon ve sürücü kursu gibi farklı alanlardan öğretmenler) bu haktan yararlanmasıydı. Bundan dolayı önümüzdeki süreçte bu haktan tüm öğretmenlerin yararlanması için mücadelemize devam edeceğiz."