Eğitimciler tarafından eksik bulunduğu gerekçesiyle eleştirilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi'nin komisyon süreci başlıyor. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, bu hafta Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülmeye başlanacak.

Deprem bölgesindeki vergi borçları için yeni düzenleme Deprem bölgesindeki vergi borçları için yeni düzenleme

Milli Eğitim Akademisi, öğretmenlik mesleği yeterlikleri çerçevesinde teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimini verecek. Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda her ay ödeme yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenler, üç yıllık çalışma süresini tamamladıktan sonra istekleri doğrultusunda görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanacaktır. Atanan öğretmenler, mazeret durumları dışında bir yıl boyunca yer değiştiremeyeceklerdir.

CEZALAR ARTIRILACAK

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak. Ayrıca, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olan öğretmenler başöğretmen ünvanı için başvurabilecekler.