Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Okullarda personel sorunu gündemde! Temizliği kendileri yapıyorlar

Eğitim Öğretim yılının başlasmıyla birlikte okullarda personel açığı gündeme geldi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okullarda yaşanan personel eksikliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti.

Abone Ol

Eğitim Öğretim yılının başlasmıyla birlikte okullarda personel açığı gündeme geldi. Çoğu okulda, sınıfların temizliğini yapacak personel bulunmadığı için, öğrenciler ve veliler kendi imkanlarıyla sınıf temizliğine başladı. Bu duruma dikkat çekenlerden biri, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın oldu. Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okullarda yaşanan personel eksikliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini belirterek, acilen bu sorunun ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirdi. 

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Okulların personel ihtiyacı en önemli gündem olmalıdır  diyen Ali Yalçı, "İşgücü Uyum Programı (İUP)'un iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli gelir getiremeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olması nedeniyle rağbet görmemesi okulları sıkıntıya sokmuştur" diyen Yalçın, "Okullarda ilk hafta zor geçmiş ve hafta sonu bazı idareciler sınıflarının temizliğini kendileri gerçekleştirmiştir. İşgücü Uyum Programı uygulamasına kadar yeterli oranda başvuru sağlanana kadar, sosyal güvencesiz çalışma biçimini görmemiş, okullar ise kişisel sorununa kendileri çözüm bulamadı. Okulların kişisel ihtiyaçlarının karşılanması işlevsel bir yol bulunma kapasitesi şu an için en acil elektrik tüketimi. Bir an önce çözüm üretilmelidir" dedi.