Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, en düşük emekli maaşının 12.500 TL olarak açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 

Prof. Dr. Aziz Çelik, maaşları hesapladı! Emekliyle dalga geçmek olur Prof. Dr. Aziz Çelik, maaşları hesapladı! Emekliyle dalga geçmek olur

Düzenlemenin emekliler açısından olumlu bir gelişme olsa da diğer emeklilerin bu gelişimin dışında tutulmasının doğru olmadığını ifade eden Kahveci, "Geçtiğimiz yıl temmuz ayında memurlar için getirilen ilave ek ödeme uygulaması kapanınca bu mağduriyet daha da artmıştır. Memur emeklilerine maaşlarının %45'ini ödemeye devam ediyorlar. İlave ek ödemenin emekliliğine yansıtılması bu oranı daha da düşürmüştür. Hükümet 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etmiştir. Emeklilik yıl dönümü dolayısıyla memur emeklilerinin durumu da düzeltilmeli, Temmuz ayı itibarı ile 14 bin 387 TL'ye yükselen ilave ek ödeme yapan memur emeklilerine kullanılmak üzere bu yoldaki ilk adım atılmalıdır. Henüz geç kalınmamış değil" dedi.

EMEKLİ MEMURLAR OLUMLU KARAR BEKLİYOR

TBMM'de görüşülen kanun teklifine bir öneri ile ilave ek ödemenin memur emeklilerine verileceği hükmün de eklenebileceğini belirten Kahveci, "Milyonlarca emekli memur TBMM'den olumlu bir kararla umut beklemektedir. Emeklilik Yılında memur emeklilerimiz de kendileri için bir şeyler yapıldığını görmek istemektedir" diye konuştu.