Öğretmenlikten ayrılarak ticarete atılma kararı alan Fikret Öztürk tarafından 1982 yılında kurulmuş olan Opet, bugün ülkemizin en çok talep gören akaryakıt firmaları arasında yer almaktadır.

1992 yılında 16 akaryakıt istasyonu ve küresel markalar ile yaptığı anlaşmalar ile faaliyet göstermeyi sürdüren Opet, seneler içerisinde büyümeyi başarmıştır. Araç sahiplerinin uğrak yerlerinden olan Opet, yalnızca tüketiciler tarafından değil girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir.

Opet’in popülaritesinden faydalanarak yüksek kazançlar elde etmenin yollarını arayan birçok girişimci, firmanın bayilik hizmeti verip vermediğini merak etmektedir. Peki, Opet bayiliği nasıl alınır? Opet bayilik ücreti ne kadar, şartları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Opet Bayilik 2

Opet Bayilik Şartları Nelerdir?

Opet bayiliği şartları akaryakıt sektöründe faaliyet göstermek isteyen pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

Öncelikle belirtmek gerekir ki Opet 2024 yılı itibari ile bayilik hizmeti sunmaya devam etmektedir. Firma başvuru yapacak kişilerin adli sicil kayıtlarının temiz olmasını ve teminat gösterebilmelerini istemektedir.

Satış kimliğinin bilincinde olmaları istenilen bayi sahiplerinin Opet ürünleri haricinde bir ürün satışı yapmaları yasaktır. Opet’in vermiş yolduğu yetki dahilinde hizmet sunabilen bayiler, işlek caddeler ve aktif trafik alanlarında olmalılardır.

Konu zam olunca kapılar kapanıyor! Konu zam olunca kapılar kapanıyor!

Opet Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Opet bayilik ücreti de girişimcilerin arama motorları aracılığı ile sıklık ile sorguladıkları başlıklar arasında yer almaktadır. Birçok girişimci firmanın bayilik hizmeti karşılığında ne kadarlık bir ücret talep ettiğini merak etmektedir.

Opet 2024 yılı bayilik ücreti tam olarak bilinmemektedir. Ancak firmanın 2022 yılında bayilik talep eden kişilerden 500 bin TL ila 1 milyon TL aralığında bir ücret talep ettiği kayda geçmiştir. Güncel fiyat bilgisi için firma ile doğrudan iletişim kurulmalıdır.

Opet Franchise Nasıl Alınır?

Opet bayiliği almak için yapılması gerekenler firmanın resmi kanalları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır.

Opet’ten bayilik talep etmek isteyen kişilerin öncelikle yukarıda belirtmiş olduğumuz başvuru şartlarını sağlıyor olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvurudan olumlu sonuç alınması mümkün değildir.

Opet bayiliği için 7 bölge müdürlüğünden biri ile doğrudan iletişim kurulmalıdır. İşletme müdürlüklerinin iletişim bilgileri, firmanın resmi internet sitesinde bulunmaktadır. Yapılan görüşme neticesinde adayın uygun bulunması halinde yüz yüze mülakat gerçekleştirilir.

Opet Kaç Tane Bayisi Var?

Opet bayi sayısı hem aracı için akaryakıt ve otogaz ihtiyacı olan tüketiciler hem de sektörde faaliyet göstermenin yollarını arayan tüketiciler tarafından merak edilmektedir. Tüketiciler kendilerine en yakın bayiyi belirleyebilmek amacı ile bu bilgiye ihtiyaç duyarlarken girişimciler de hangi lokasyonlarda hizmet verebileceklerini tespit etmek üzere bayilere yönelik sorgulamalarda bulunurlar. 

Opet’in resmi web sitesinden edinilen güncel bilgilere göre firmanın kendi ismi ile bin 300’ü aşkın bayisi bulunmaktadır. Ayrıca ‘Sunpet’ olarak da hizmet veren markanın bu isim ile 500’ü aşkın noktada hizmet verdiği bilinmektedir.

Opet Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Opet müşteri hizmetleri iletişim numarası arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Tüketiciler dilek, şikayet ve önerilerini iletmek, girişimciler ise bayilik sürecine dair bilgi alabilmek adına bu numaraya ihtiyaç duymaktalardır.

Opet’in aktif olarak kullandığı müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘444 67 38’ şeklindedir. Firma merkezi için ise ‘0216 522 90 00’ numaralı hat kullanılmalıdır. Yetkililer, her iki numara için de tüketicilere ve girişimcilere hızlı hizmet verme misyonuna sahiplerdir.