Öz İletişim-İş Sendikası

Öz İletişim-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur?

İletişim iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz İletişim-İş Sendikası yönetim kurulu kimlerden oluşur? Sendika Genel Başkanı kimdir? Sendika güncel üye sayısı kaçtır? İşte detaylar...

Abone Ol

Öz İletişim İş Sendiaksı, 7. İşkolu olan İletişim işkolunda 23.07.2014 tarihinde kurulmuştur. İletişim işkolunda hizmet sunan bir kurum olduğu bilinciyle, kaliteli hizmetin gerekliliği inancıyla ücret sendikacılığının ötesinde üyelerini bilinçlendirmeyi, onların tüm sorunlarıyla doğrudan ilgilenmeyi bir yükümlülük kabul etmiştir. Öz İletişim – İş tek bir örgütsüz çalışan kalmayıncaya kadar örgütlenme mücadelesini sürdürmeyi varlık şartı ve misyonunun gereği kabul etmektedir.

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Sendika Genel Başkanı Semih Aydıner'dir. Telekomünikasyon alanında kariyer yapmak amacıyla 2009 yılında Türksat A.Ş. Hukuk Müşavirliğinde avukat olarak işe başladı. Hukuk Müşavirliğindeki görevi boyunca Kablo TV Alt Yapısına ilişkin davaları takip ederek hem hukuksal hem de teknik anlamda kendini geliştirdi. 2011 yılında Türksat ‘ta ilk defa kurulan Kablo TV Regülasyon birimine Direktör olarak atandı. Burada Şirketin Regülatif uyumu, rakip şirketlerin ürün araştırmaları, rekabet, altyapı paylaşım sözleşmeleri, toptan internet anlaşmaları, Erişim Sağlayıcılar Birliği’nin kurulması ve tüzüğünün hazırlanması, URL engelleme uyumlaştırma, Kablo TV Ses Hizmetinin kurulması ve regülasyon işlemlerinin yapılması, Regülasyon Kurumları ile ilişkilerin yürütülmesi gibi çeşitli konularda Şirketin ilk çalışmalarını yaptı. Kablo Hizmetleri Müşteri İlişkileri Direktörlüğü görevini vekâleten yaptığı dönemde ise Türksat Elektronik Arşivinin kurulması, Abone Sözleşmelerinin hazırlanması ve basımı, Web TV Abone Sözleşmelerinin hazırlanması, Online Şikâyet Sisteminin kurulması gibi çeşitli projeleri yönetti.

2013 senesinde Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörlüğünde Kıdemli Uzman olarak görev yaptığı dönemde Dijital Arşiv, İletişim Merkezi, MPLS projelerinde çalıştı. Sendikanın İl Genel Kurulunda Disiplin Kurulu’na seçilerek Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 2019 senesinde yapılan İkinci Genel Kurul’ da Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi. 2023 senesinde yapılan Üçüncü Genel Kurulumuz’ da Genel Başkan seçilen Av. Semih AYDINER evli ve iki çocuk babasıdır.

SENDİKA YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

Sendika yönetim kuruluna bakıldığında sendika Genel Sekreteri Nebi Kaplan'dır. Sendika Genel Başkan Yardımcıları ise; Taner Aslan, Fatih Soydeğer, Şadi Özbingöl, Oğuzhan Karslı'dan oluşmaktadır.

İletişim İş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz İletişim-İş Sendikası'nın güncel üye sayısı 2 bin 639'dur.