ÖZ İLETİŞİM İŞ ÜYE SAYISI KAÇ OLDU

Öz İletişim İş Sendikası son verilerine göre üye sayısı 7 bin 458'e çıktı. Sendika üye sayılarını artırmayı sürdürüyor. 

ÖZ İLETİŞİM İŞ GENEL BAŞKANI KİM?

Av. Semih AYDINER ( Genel Başkan )

1978 Samsun Havza Doğumlu Semih AYDINER ilkokulu Havza’da, ortaokul ve lise eğitimini Samsun Anadolu Lisesinde tamamlamış ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine 1996 senesinde girerek 2000 yılında mezun olmuştur.

Avukatlık Stajını Ankara Barosunda tamamladıktan sonra meslek hayatına 2003 yılında Samsun’da Serbest Avukat olarak başladı. 2009 yılına devam ettiği Serbest Avukatlık döneminde İş Hukuku, Tazminat Hukuku ve Ticari Davalarda uzmanlaştı ve bu konularda hesap bilirkişiliği yaptı.

Telekomünikasyon alanında kariyer yapmak amacıyla 2009 yılında Türksat A.Ş. Hukuk Müşavirliğinde avukat olarak işe başladı. Hukuk Müşavirliğindeki görevi boyunca Kablo TV Alt Yapısına ilişkin davaları takip ederek hem hukuksal hem de teknik anlamda kendini geliştirdi. 2011 yılında Türksat ‘ta ilk defa kurulan Kablo TV Regülasyon birimine Direktör olarak atandı. Burada Şirketin Regülatif uyumu, rakip şirketlerin ürün araştırmaları, rekabet, altyapı paylaşım sözleşmeleri, toptan internet anlaşmaları, Erişim Sağlayıcılar Birliği’nin kurulması ve tüzüğünün hazırlanması, URL engelleme uyumlaştırma, Kablo TV Ses Hizmetinin kurulması ve regülasyon işlemlerinin yapılması, Regülasyon Kurumları ile ilişkilerin yürütülmesi gibi çeşitli konularda Şirketin ilk çalışmalarını yaptı.

Kablo Hizmetleri Müşteri İlişkileri Direktörlüğü görevini vekâleten yaptığı dönemde ise Türksat Elektronik Arşivinin kurulması, Abone Sözleşmelerinin hazırlanması ve basımı, Web TV Abone Sözleşmelerinin hazırlanması, Online Şikâyet Sisteminin kurulması gibi çeşitli projeleri yönetti.

2013 senesinde Bilişim Sözleşme Yönetimi ve Mali Takip Direktörlüğünde Kıdemli Uzman olarak görev yaptığı dönemde Dijital Arşiv, İletişim Merkezi, MPLS projelerinde çalıştı.

Sendikamızın İl Genel Kurulunda Disiplin Kurulu’na seçilerek Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 2019 senesinde yapılan İkinci Genel Kurulumuz’ da Genel Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Bu dönemde Sendikamız teşkilatlanma faaliyetleri, eğitim ve hukuk alanlarında önemli çalışmalarda yer aldı.

2023 senesinde yapılan Üçüncü Genel Kurulumuz’ da Genel Başkan seçilen Av. Semih AYDINER evli ve iki çocuk babasıdır.

ÖZ İLETİŞİM TARİHİ NEDİR, NE ZAMAN KURULDU

Hâlık’ın nâmütenahi adı var, en başı “Hak”, Ne büyük şey kul için hakkı tutup kaldırmak!
Mehmet Akif Ersoy

Öz İletişim-İş Sendikası üye kaybı yaşadı! Türkiye Haber- İş Sendikası, Posta-İş Sendikası yeni üye sayıları... Öz İletişim-İş Sendikası üye kaybı yaşadı! Türkiye Haber- İş Sendikası, Posta-İş Sendikası yeni üye sayıları...

Allah (CC)’nun Esma-ül Hüsna’sından “HAK” isminin yansıması olan hak mefhumunun farkında olabilmek ne muazzam bir hâldir. Bir şey benim hakkım mı? Veya bu yapacağım eylem bir başkasının hakkını ihlal eder mi? Sorularını hayatımızın her safhasında hatırımızda tutulmalı. Yukarıda yazılı olan beyitte büyük şairimiz Mehmet Akif ne güzel tarif etmiş. “Hakkı tutup kaldırmak”. Bir insan için bundan daha ulvi bir vazife olabilir mi. Kendi hakkının sınırları bilmek, karşısındakinin hakkını takdir etmek her birimize düşen en önemli görevdir. İşte bu gerçeklerdir ki bizi HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı iletişim iş kolunda faaliyette bulunmak üzere bir sendika kurmaya yönlendirmiştir. Sendikamız Öz İletişim – İş hak mefhumunun farkında olan hakkı tutup kaldırmaya niyetli arkadaşlarımızın bir araya gelmesi ile hayat buldu. Besmele ile Allah utandırmasın diyerek yola çıktık. Çaba bizden başarı Cenab-ı Hakk’tandır .

Sendikamız, 7. İşkolu olan İletişim işkolunda 23.07.2014 tarihinde kurulmuştur. Üst kuruluşumuz HAK-İŞ’in etkin ve aktif bir sendikasıdır. Kısa bir zaman önce, işkolumuzda güven ve istikrar ihtiyacından kaynaklanan bir örgüt bilinciyle kurulmuş, hızla örgütlenmesini tamamlayarak, işkolumuzda yetki almış ve üyelerinin güvenini kazanarak bir mensubiyet bilinci oluşturmuştur.

Öz İletişim-iş; Çalışma ilişkilerinde çatışmanın değil, diyalog ve uzlaşmanın esas olduğuna inanmaktadır. İnsan ve Emek adına yapılan her şeyin ülkemiz ve insanımızın bugününe ve yarınına olumlu katkı niteliğinde olması gerektiğinin bilincini yitirmeden, insanı ve emeği önceleyen bir değer bilincine sahiptir. İşçi-İşveren ilişkilerinde esas olanın tarafların karşılıklı çıkarlarının adil bir çizgide birleşeceği bir anlayışı ilke edinmiştir. gerekliliği inancıyla ücret sendikacılığının ötesinde üyelerini bilinçlendirmeyi,

İletişim işkolunda hizmet sunan bir kurum olduğu bilinciyle, kaliteli hizmetin gerekliliği inancıyla ücret sendikacılığının ötesinde üyelerini bilinçlendirmeyi, onların tüm sorunlarıyla doğrudan ilgilenmeyi bir yükümlülük kabul etmiştir. Öz İletişim – İş İşkolumuzda tek bir örgütsüz çalışan kalmayıncaya kadar örgütlenme mücadelesini sürdürmeyi varlık şartı ve misyonunun gereği kabul etmektedir.

Örgütlenmenin kesintisiz bir süreç olduğu ve bu süreçte sabır, birikim, mücadele ve çalışanlarla özdeşleşmiş bir tavır olduğunun bilincini kaybetmeden süreklilik haline getiren Sendikamız Öz İletişim-İş; şartlar ne olursa olsun, emek ve alınteri mücadelesini sürdürecektir.

Sendikamızın tarihsel yürüyüşünde; Çalışanların özgür iradelerini yok saymadan, onlarla bütünleşmiş bir şekilde, talep edilir sendika kimliğimizi sürdüreceğiz. Sendikacılığı sadece toplu iş sözleşmesiyle sınırlı görmeyişimiz, üyelerimizin yaşamın her alanında etkinliğinin artması ve bir bütün olarak toplumsal rollerinin yükseltilmesi için çaba sarfetmemiz Öz İletişim-İş’in ilgi ve etki alanını genişletmektedir.

Bu anlayış içerisinde sürdürdüğümüz örgütlenme mücadelemiz; bilinçli, duyarlı, kararlı bir duruşun ifadesidir.

Öz İletişim İş Sendikası olarak emek ve alınteriyle yoğrulmuş bir çalışma yaşamı diliyoruz.