Madencilik ve Taş Ocakları iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Maden-İş Sendikası, söz konusu iş kolunda faaliyet gösteren en fazla üyeye sahip 3'üncü sendikadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayımladığı verilere göre Öz Maden İş Sendikası'nın temmuz 2024 güncel üye sayısı 3 bin 123'dür. 

SENDİKA GENEL BAŞKANI KİMDİR? YÖNETİM KURULU KİMLERDEN OLUŞUR?

2011 yılında kurulan Hak-İş'e bağlı Öz Maden İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü'dür. Sendika Yönetim Kuruluna baktığımızda ise Genel Başkan Yardımcıları, Ali Haydar Sezer, Arif Tez, Rıfat Yılmaz'dan oluşur.

Öz Maden İş Sendikası üye sayısı kaç, başkanı kim? Öz Maden İş Sendikası üye sayısı kaç, başkanı kim?

ÜYE SAYISINI ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Madencilik ve Taş Ocakları iş kolunda faaliyet gösteren Hak-İş'e bağlı Öz Maden-İş Sendikası'nın güncel üye sayısı 3 bin 123'dür. 2021 yılında barajı aşarak sendikal faaliyetlerine devam eden Öz Maden İş Sendikası, her geçen yıl üye sayısını artımayı başardı. İş kolunda sendikal barajı aşan 3 sendikadan biri olan Öz Maden-İş Sendikası, 2021 yılında 1,04 sendikalaşma oranı ile 2 bin 032 üye sayısına sahipken, 2024 yılının temmuz ayında 1,45 sendikalaşma oranıyla 3 bin 123 üye sayısına sahip oldu.