Çalışma Hayatı

Özel Güvenlik Maaşı Ne Kadar? 2024 Güncel Maaş

Sene başında maaşlara yansıtılan zamların ardından özel güvenlik maaşlarında da değişiklikler oldu. İşte güncel özel güvenlik maaşlarına dair ayrıntılar…

Abone Ol

2024 yılının başında hem asgari ücrete hem de memur maaşlarına yansıtılan zamların ardından meslekler bazında da ücret değişiklikleri yapıldı. Bu kapsamda söz konusu güncellemelerden özel güvenlik maaşları da etkilendi.

Özel güvenlik maaşları görev yapılan yere göre değişmektedir. Peki, 2024 yılında özel güvenlikler kaç TL maaş almaktalardır? İşte konuya dair tüm merak edilenler…

ÖZEL GÜVENLİK MAAŞLARI NEYE GÖRE DEĞİŞİR?

Özel güvenlik olarak görev yapan kişilerin aylık kazançları, hizmet verdikleri kuruma göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca kişinin bu alanda deneyim sahibi olup olmadığı da maaş uygulaması kapsamında göz önünde bulundurulmaktadır.

Özel güvenlik maaşlarını etkileyen bir diğer faktör de kişinin silah kullanım yetkisine sahip olup olmadığı ile ilgilidir. Silahsız ve silahlı güvenliklerin maaşları arasında da farklılıklar bulunmaktadır.

ÖZEL GÜVENLİK MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Özel güvenlik maaşları ile ilgili net bir rakam söylemek mümkün değildir. Ancak mevcut veriler doğrultusunda ortalama bir maaştan söz edilebilir.

2024 yılında silahsız özel güvenlikler 18 bin 400 TL ila 36 bin 800 TL aralığında maaş almaktalardır. Silahlı özel güvenlikler için ise maaşların 25 bin 402 TL ila 45 bin 870 TL aralığında değişiklik gösterdiği bilinmektedir.

BELEDİYE GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Belediyelerde güvenlik görevlisi olarak görev yapan kişilerin aylık kazançları, görevli oldukları kadrolara ve bağlı oldukları kuruluşlara göre değişiklik göstermektedir.

Belediyelerin işçi kadrolarında bulunan güvenlik görevleri 2024 yılı itibari ile 30 bin TL ila 32 bin TL aralığında değişiklik gösteren kazançlar elde etmektelerdir.

KAMU KURUMU ÖZEL GÜVENLİK MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Kamu kurumlarında özel güvenlik olarak görev yapan kişilerin aylık kazançları, kurumdan kuruma göre değişiklik göstermektedir. Ancak bu kişilerin bu yıl itibari ile ortalama olarak 35 bin 980 TL civarında maaş aldıklarını söylemek mümkündür.

HAVAALANI ÖZEL GÜVENLİK MAAŞLARI NE KADAR? 2024

Havaalanlarında özel güvenlik olarak hizmet veren kişilerin maaşları; deneyim, eğitim seviyesi, kişisel beceriler ve daha pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu yıl itibari ile havaalanlarında özel güvenlik olarak görev yapan çalışanların kazançları 27 bin TL ila 36 bin 800 TL aralığındadır.

BANKA ÖZEL GÜVENLİK MAAŞLARI NE KADAR?

Bankalar, korunması gereken en önemli hizmet kurumları arasında yer almaktadır. Bu neden ile bankalarda silahlı güvenliklerin çalıştıkları bilinmektedir.

Bankalarda özel güvenlik olarak görev yapan çalışanların maaşları, bankanın özel ya da devlet bankası olmasına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca bankanın bulunduğu bölge de maaşları direkt olarak etkilemektedir. Ancak tüm bu parametrelere rağmen bankalarda özel güvenlik olarak istihdam edilmiş olan çalışanların 18 bin 400 TL ila 29 bin 300 TL aralığında maaş aldıkları söylenebilir.

ÖZEL GÜVENLİK OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Kamu kurumlarında veyahut da özel firmalarda koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen kişilerin, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilmiş olan şartları sağlamaları gerekmektedir. Ek olarak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması da aranan şartlar arasında yer almaktadır.

Özel güvenlik olarak istihdam edilmek isteyen kişinin mesleğini icra etmesine engel olabilecek devamlı bir hastalığa sahip olmaması gerekmektedir. Bu durumun ispatı için adaylardan iş başvurusu esnasında sağlık raporu istenmektedir.