Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası: Mücadeleyi sürdüreceğiz

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Meclis Parkı’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin ertelenmesine dair açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Sendika, Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin ertelenmesine dair sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. 

TBMM Danışma Kurulu toplantısından çıkan kararla Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinin 2024 Ekim ayına ertelendiğini öğrendikleri belirtilen açıklamada, "Söz konusu meslek kanununun toplumun geniş kesimleri, eğitim sendikaları ve muhalefet güçleri tarafından tartışıldığı, yoğun eleştiriye uğradığı gerçeğinden hareket ettiğimizde alınan kararı olumlu buluyoruz. Öğretmenlerin mesleki hakları ile ilgili herhangi bir düzenleme içermeyen, asıl ihtiyacı karşılamaktan uzak, Sendikamızın asli talebi olan “taban maaş” ile ilgili herhangi bir içerik barındırmayan Kanun’un durdurulması ya da ertelenmesinde, başta Sendikamızın başlattığı “Eğitim Nöbeti” olmak üzere eğitimcilerin ve kamuoyunun yükselttiği sesin etkili olduğunu düşünüyoruz" denildi.

Kanunun meclisten geçmeden önce sendikalardan da görüş alınması için mücadeleye devam edeceklerinin duyrulduğu açıklamada, "Eğitim Nöbeti’miz ve nöbet sürecindeki faaliyetlerimiz, taban maaş talebinin memleketin tamamının gündeminde yer bulması ve bu konunun muhataplarına talebimizin tüm yakıcılığı ve netliği ile ulaşması için başlatılmıştı. Nöbetimizin bu hedefe ulaştığı inancındayız" şeklinde belirtildi.