Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı gündemi meşgul eden konu başlıklarının başında gelirken uzman isimden bu konu ile ilgili kritik bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yayınlayan Ekonomist Özgür Demirtaş, asgari ücrete ara zam yapılmaması halinde neler olabileceğini açıkladı.

Özgür Demirtaş 2

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve oradan yaptığı paylaşımlar aracılığı ile ekonomiye dair kritik uyarılarda bulunan ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, geçtiğimiz günlerde de bir paylaşım yapmış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. ‘Ben ülkemi 10 yıl önce uyardım’ diyen Demirtaş, ekonomik açıdan gidişatın pek de iyi olmadığını, alım gücünün çok büyük oranlarda düşeceğini ileri sürmüştü.

Teknik analizleri neticesinde gelecek dönemlere yönelik kritik öngörülerde bulunan ve geçmişten günümüze de o öngörülerinde çoğunluk ile yanılmadığını gözler önüne seren Özgür Demirtaş, son olarak düşük gelirli vatandaşlar üzerinden bir değerlendirmede bulundu. X hesabı üzerinden bir paylaşım yayınlayan Demirtaş, asgari ücrete zam yapılmaması halinde düşük gelirli vatandaşların sene sonuna doğru çok daha büyük ekonomik sıkıntılar içerisinde olacaklarını ifade etti.

Projeden 2 bin 100 kadın işçi faydalanacak Projeden 2 bin 100 kadın işçi faydalanacak

Özgür Demirtaş asgari ücret ile ilgili değerlendirmede bulunmuş olduğu o paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, yıl sonuna doğru, alt gelir grubu, yakın tarihimizin en büyük alım gücü sıkıntısına düşecek. Alt gelir grubu finansal okur yazar olmamasının sonucunu yaşıyor maalesef.”

ASGARİ ÜCRETE ARA DÖNEMDE ZAM YAPILACAK MI?

Özgür Demirtaş’ın öngörülerini açıklamasının ardından asgari ücrete son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da bir ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Haziran ayına girmiş olduğumuz şu günlerde asgari ücret ara zammı ile ilgili vatandaşları umutlandıracak bir açıklama henüz yapılmadı.

Geçtiğimiz günlerde birtakım değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şu an için ekonomik parametrelerin iyi geldiğini ve buna bağlı olarak da asgari ücrete ara zam yapılmasına ihtiyaç olmadığını ifade etmişti.