Diyarbakır’da DEM Partili Belediyelerden işten atılan çalışanların sayısı 300’e yükseldi. Hizmet İş Sendikası, Memur Sen ve çalışanlar Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenledi.

Sabah Gazetesi'nden Hüseyin Kaçar'ın haberine göre, DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılan işçilere destek olmak için belediye önünde protesto düzenlendi. Portestoda, Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, bir basın açıklaması yaptı.

Kahraman, yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde hızla işçi çıkarımının gerçekleştirildiğnini belirterek, son çıkışlar ile birlikte 72 işçinin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldıklarını dile getirdi.

Kahraman ayrıca, Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarılanların Diyarbakırlı olmadıkları iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve işten çıkarılanların hizmet sürelerinin 4 ila 14 yıl arasında olduğunu vurguladı.

Mamak Belediyesi’nde grev kapıda Mamak Belediyesi’nde grev kapıda

Belediye'de mobbing ve yer değişikliği uygulamalarının devam ettiğini belirten Kahraman, işten çıkarılanların da DİSK Genel İş Sendikası üzerinden bilgilendirilerek işlerine son verildiğini ifade etti.

'KADIN ÇALIŞANLARA MOBBİNG'

Belediye'de kadın çalışanlara yönelik mobbinglerin de yaşandığıni dile getiren Kahraman, kadınların çalışma yerlerinin değiştirilip park bahçelerde seraya sürüldüğünü ifade etti.

Kahraman ayrıca Sur Belediyesi'nde işçilerin işten çıkarıldığı ve maaşlarının verilmediği, ancak aynı dönemde İşkur üzerinden 45 işçi alımı duyurusunun yapıldığını belirtti. Benzer şekilde Bağlar Belediyesi'nde de para yok denilerek işçilerin işten çıkarıldığı, ancak aynı zamanda 50 işçi alımı yapıldığına dikkat çekti.