Çalışma Hayatı

Popeyes Bayilik (Franchise) Şartları ve Ücreti 2024

Popeyes bayilik başvurusu nasıl yapılır? 2024 Popeyes bayilik ücreti ne kadar? İşte konuya dair ayrıntılar…

Abone Ol

12 Haziran 1972 tarihinde Amerika’nın Miami eyaletinde Al Copeland tarafından kurulmuş olan Popeyes, birçok ülkenin yanı sıra ülkemizde de hizmet sunmaktadır. Türkiye’de TAB Gıda bünyesinde faaliyetlerine devam eden firma, 2007 yılından bu yana hızla büyümeye devam etmektedir.

TAB Gıda’nın alanının en iyileri arasında yer alan Popeyes, Türkiye’nin çok çeşitli noktalarında şubeleri aracılığı ile tüketicilere hizmet vermektedir. Popeyes ürünleri tüketiciler tarafından övgülere boğulurken firma girişimciler tarafından da yakından takip edilmektedir.

Kendine has lezzetleri ile günümüzde de popülerliğini sürdüren Popeyes, sektöre giriş yapmak isteyen girişimciler tarafından arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaktadır. Popeyes bayiliği ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen girişimciler firmanın şartlarını merak etmektelerdir. Bizler de bu içeriğimizde Popeyes’ın bayilik hizmetleri ile ilgilenen girişimciler için firmanın güncel franchise hizmetine ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk.

Popeyes Bayilik Şartları Nelerdir?

Popeyes bayiliği şartları birçok girişimci tarafından sık sık sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. Firmanın hangi şartlar çerçevesinde bayilik hizmeti sunduğu merak edilmektedir.

Popeyes, bayilik hizmeti kapsamında adayların finansal birikime sahip olmalarını istemektedir. Ayrıca başvuru sahibinin sektöre dair tecrübesinin bulunması da istenmektedir.

AVM’de açılmak istenilen Popeyes şubesinin en az 120 metrekare büyüklüğünde olması gerekir. Yanı sıra şubeler için işlek caddeler de tercih edilebilmektedir.

Popeyes bayileri için standart ölçüler belirlemiştir. Bu kapsamda restoran genişliğinin 300 metrekareden az olmaması, giriş kısmın en az 130 metrekare olması, mekanın ön cephesinin 6,5 metre uzunluğunda olması ve kat yüksekliğinin de en az 2,90 metre olması istenmektedir.

Popeyes Bayilik Ücreti Ne Kadar?

Popeyes bayilik ücreti her sene değişmektedir. Güncel şartlara, bayinin büyüklüğüne ve diğer faktörlere bağlı olarak franchise bedeli belirleyen Popeyes’ın 2024 yılı bayilik ücreti tam olarak bilinmemektedir.

2021 yılı verilerine göre Popeyes bayi adaylarından KDV hariç 400 bin dolarlık bir ödeme talep etmiştir.

Popeyes Franchise Nasıl Alınır?

Popeyes bayiliği almak için yapılması gerekenler birçok girişimci tarafından merak edilmektedir. Firmanın bayilik hizmeti kapsamında nasıl bir süreç yönettiği merak edilmektedir.

Popeyes’tan bayilik almak isteyen kişiler öncelikle yukarıda belirtilmiş olan şartları sağlamalılardır. Sonrasında ise firmanın resmi web sitesinde yer alan bayilik ön başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekir. Başvuru formunun olumlu değerlendirilmesi halinde aday ile irtibata geçilir. Tarafların anlaşmaları halinde bayilik sözleşmesi imzalanır.

Popeyes Kaç Tane Bayisi Var?

Popeyes bayi sayısı da girişimciler ve tüketiciler tarafından merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Firmanın hem Türkiye hem de yurtdışı şube sayısı arama motorları aracılığı ile sık sık sorgulanmaktadır.

Popeyes’ın Türkiye’de güncel olarak 300’ü aşkın şubesinin olduğu tahmin edilmektedir. Firmanın 30 ülkede toplamda 3 bin 102 restoranı bulunmaktadır.

Popeyes Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Popeyes müşteri hizmetleri iletişim numarası firmadan bayilik talep etmek isteyen girişimciler ile firmanın şubelerinden hizmet alan tüketiciler tarafından sık sık sorgulanmaktadır.

Popeyes’ın aktif olarak kullanmaya devam ettiği müşteri hizmetleri iletişim numarası, ‘0212 310 66 00’ şeklindedir. Firmaya bu iletişim numarasının yanı sıra ‘franchise@tabgida.com.tr’ adresi üzerinden mail yolu ile de ulaşmak mümkündür. Tüketiciler bu iletişim kanalları aracılığı ile her türlü dilek, öneri ve şikayetlerini iletebilmektelerdir. Bayilik talebinde bulunmak isteyenler ise firmanın internet sitesinde yer alan başvuru formunun yanı sıra mail adresi üzerinden de talep oluşturabilmektelerdir.