Ödül töreninde konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ'in fotograf yarışması ile önemli başarılara imza attığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Arslan, bir fotoğraf karesinin insan hayatı içinde ne kadar değerli olduğunu belirterek, Pulitzer Uzun Metrajlı Fotoğrafçılık Ödülü kazanan foto muhabiri Kevin Carter’in Afrika'da açlıktan yere düşmüş küçük bir kız çocuğunun başında bekleyen akbaba ile aynı karede yer aldığı fotoğrafı anımsattı. Arslan, “Bir fotoğraf karesinin insan hayatı içinde ne kadar değerli olduğunu, hayatımızı ne kadar etkilediğini ve o fotoğraf karesinin dünyada milyonlarca kere izlendiğini ve insanların bu fotoğrafta vicdanı ile hesaplaştığını gördük” diye konuştu.
HAK-İŞ, KÜLTÜR VE SANATI EMEKLE BULUŞTURDU
“HAK-İŞ her alanda olmalı. Sanatta olmalı, kültürde olmalı. Hatta bunu sinemaya götürmemiz gerekiyor” hatırlatmasında bulunan Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu’nu sendikal mücadelenin ötesine taşımak için çaba verdiklerini ifade etti. Arslan, “Hasılı bu ülkenin ihtiyacı olan, toplumların ihtiyacı olan, insanlığın ihtiyacı olan her alanda HAK-İŞ ve sendikalarımız olmalı. Her alanda söyleyecek sözü, her alanda yapması gereken sorumluluklarımızın olduğunun altına hep çizerek bugünlere geldik. Sanatla, kültürle işçileri buluşturmak, sendikalarımızı buluşturmak tabi ki kolay bir iş değil” dedi.
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Yarışmada Ulusal Kategoride; Mustafa Kılıç “Kış” fotoğrafıyla birincilik, Emre Çelik, “Selde Can Pazarı” fotoğrafıyla ikincilik, Ali Aslan “Ayçiçek” fotoğrafıyla üçüncülük ödülüne, Uluslararası Kategoride ise Çek Cumhuriyeti’nden Jiri Sneider “Tersane İşçisi” fotoğrafıyla birincilik, Yemen’den Adel Alhaimi “Sevgi ve Emek” Fotoğrafıyla ikincilik, Xiao Hu “Tren İstasyonu” fotoğrafıyla üçüncülük ödülüne hak kazandı.
Ödül takdiminin ardından, yarışmada ödül alan ve sergilenmeye layık görülen fotoğrafların yer aldığı “HAK-İŞ 5. Uluslararası Emek Fotoğrafları Sergisi” açılışı gerçekleştirildi.