Zabıta Memur alımına ilişkin ilan açıldı! Zabıta Memur alımına ilişkin ilan açıldı!

Uzunca bir süredir toplu alım gerçekleştirmesi beklenilen PTT, son dönemlerde yeniden arama motorlarına konu olmaya başladı. PTT’de kariyer yapmanın yollarını arayan pek çok kişi, kuruma nereden ve nasıl iş başvurusu yapabileceklerini öğrenmek üzere sorgulamalarını hızlandırdı.

Ülkemizin en köklü kurumlarından olan PTT’de kariyer yapmak isteyenler için birçok fırsat bulunuyor. Peki, PTT’ye nereden ve nasıl iş başvurusu yapılır? PTT iş başvuru şartları neler? İşte konuya dair ayrıntılar…

Ptt Iş Başvurusu

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?

PTT’de çalışmak isteyen pek çok kişi olası bir ilanın yayınlanması halinde başvuru için hangi şartların sağlanması gerektiğini merak ediyor.

PTT’de çalışacak olan kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekiyor. 18- 36 yaş aralığında olan kişilere iş imkanı tanıyan kurum ayrıca erkeklerde askerlik ile ilişiğin bulunmamasını istiyor.

PTT’de çalışmak isteyen kişiler için belirlenmiş olan diğer iş başvuru şartları ise şu şekilde:

  • Görevin yapılmasına engel olabilecek devamlı bir hastalığın bulunmaması,
  • Memur kadrosu için KPSS puanının olması,
  • Başvuru yapılacak olan pozisyon dahilinde belirlenmiş olan eğitim şartının sağlanması,
  • Daha önce çalışılan kurumda bir disiplin suçunun işlenmemiş olması,
  • Yüz kızartıcı suçlar ve terör suçları gibi durumlardan ötürü hüküm giyilmemiş olması.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

PTT’de çalışmak isteyenlerin son dönemlerde sıklık ile sorguladıkları konu başlıklarının arasında PTT iş başvuru yönteminin geldiği biliniyor.

PTT iş başvurularını resmi web sitesi üzerinden kabul ediyor. Zaman zaman kariyer platformları üzerinden de personel alımı ilanları yayınlayan kurum, şu an için bir toplu alım planlamıyor.

PTT’nin personel alımı ilanı yayınlaması halinde adayların başvuruları kurumun resmi web sitesi veyahut da e- Devlet üzerinden online ortamda kabul edilecek. Söz konusu başvuru aşamasında adaylardan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları istenecek. Yapılan değerlendirmelerin ardından adaylar yüz yüze görüşmek üzere kurumun ilgili şubesine davet edilecek.

PTT İŞ POZİSYONLARI

PTT’de kariyer yapmanın yollarını arayan pek çok kişi kurumda hangi pozisyonlar için işe alımların gerçekleştirildiğini merak ediyor.

PTT personel alımlarını birçok farklı pozisyon için gerçekleştiriyor. Yakın zaman içerisinde alımların yapılacağının tahmin edildiği bazı pozisyonlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Avukat, dağıtıcı elemanı, büro görevlisi, gişe görevlisi, tekniker, güvenlik görevlisi.

PTT’DE PART- TIME ÇALIŞMA SİSTEMİ VAR MI?

PTT çalışma şartları ile ilgili en çok merak edilen konu başlıklarından biri de kurumun elemanlarına part- time çalışma imkanı sunum sunmadığı ile ilgili.

PTT tam zamanlı çalışma sistemini benimsemiş olan bir kurumdur. Dolayısı ile kurumda yarı zamanlı çalışma imkanı gibi bir durum bulunmamaktadır.

PTT PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

Son dönemlerde birçok ekonomik faktörün etkisi ile ağırlaşan gündelik hayat şartları, birçok kişiyi ‘garanti’ işleri sorgulamaya yönlendirdi. Özel firmalarda kariyerlerinin sekteye uğrayabileceği endişesini taşıyan birçok kişi PTT gibi resmi kurumlarda çalışmanın yollarını arıyor.

Kariyerlerinin yanı sıra kazançlarının da resmi kurumlarda daha yüksek olabileceğini düşünerek harekete eden birçok kişi, PTT’de personel maaşlarının ne kadar olduğunu merak ediyor.

PTT’de personel maaşları, çalışılan pozisyona bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca kurumda memur olarak çalışan kişiler ile sözleşmeli olarak çalışan kişilerin maaşları ile yan hakları arasında da ciddi farklılıklar bulunmaktadır. Dolayısı ile PTT’nin maaş politikası ile ilgili net bir söylemde bulunmak mümkün değildir.