EMEK HABER/ ÖZEL- PTT bünyesinde çalışan taşeron işçiler tarafından kurulan bağımsız PTT-Sen üyesi işçiler, aldıkları ücretle geçinememelerinin yanı sıra, baskı ve mobingle çalışmaktan şikayet ediyor... Türkiye'nin birçok noktasında  konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyen işçiler, bir an önce seslerinin duyulmasını bekliyor. 

Emek Haber'e konuşan PTT işçisi, PTT'de eski düzenin kalmadığını, üstüne baskı ve mobbinglerle çalışma motivasyonlarının kırıldığını, aldıkları ücretlerle ise geçinemediklerini söyledi. Konuşmasında PTT'de keyfi uygulamaların hakim olduğunu, işçilerin iş yükünün fazlasıyla arttığını, çalışmalarının karşılığında ise asgari ücret düzeyinde ücret aldıklarını dile getirdi. 

PTT-SEN üye sayısı kaç, başkanı kim? PTT-SEN üye sayısı kaç, başkanı kim?

PTT işçisi, "Personelin moral motivasyonunu bozacak her şey rahatlıkla yapılmakta, tayin işlemlerinde bile tarafgir davranılmakta, çalışanlar arasında ayırım,her türlü MOBİNG fütursuzca yapılmakta...Son günlerde özellikle firma elemanı personel üzerinde uluslararası postacılık ölçüm ve normlarına aykırı uygulamalara gidilmekte , insan kapasitesinin üzerinde dağıtım yapmaları istenmekte, yıllık izin talepleri kendi izine gidebilen idarecileri tarafından reddedilmekte. Kendi dağıtım ciheti dışında eleman noksanlığı nedeniyle 3 posta dağıtım cihetinde birden aynı anda görevlendirilen elemanlardan verim beklenmektedir. 3 dağıtıcının başında 3 de idareci bulunmakta ve dağıtım mevzuatı uygulanmamakta... Ezilen, horlanan firma elemanları ile aynı konumda olanlar arkaları sebebiyle bürolarda görevlendirilmektedir" dedi.

PTT ŞANLI TARİHİNE DÖNMEK İSTİYOR

İzin isteme konusunda da kadrolu çalışanlara göre sıkıntı yaşadıklarını belirten PTT işçisi, ""PTT çalışanları olarak mutlu değiliz. İzin kullanmak istediğimizde bile olumsuz karşılık veriyorlar. Gittikçe zorlaşan,mahkeme kararı tanımayan,personeli yılgınlığa sevk eden bu tutum ne kadar daha  devam edecektir. PTT şanlı tarihine dönmek istemektedir" diye konuştu.