Güney Kıbrıs’tan et ve canlı hayvan ithalatı önerisi KKTC’yi gerdi Güney Kıbrıs’tan et ve canlı hayvan ithalatı önerisi KKTC’yi gerdi

Dünya teknoloji devi Samsung Electronics işçileri şirket tarihindeki ilk greve hazırlanıyor. 13 Ocak 1969 yılında kurulan şirkette 55 yıl sonra çalışanlar ilk kez iş bırakma eylemini gerçekleştirecekler. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU), tüm üyelerinden 7 Haziran’da ücretli izin kullanmalarını istedi.

28.000 üyesi bulunan sendika ile görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Samsung, bu durumdan zararlı çıkacak gibi görünüyor. Sendikadaki bir temcilsi, canlı yayınlanan basın toplantısında şunları söyledi:

"İşçi sendikalarına yönelik zulme artık dayanamayız. Şirketin emekçileri ihmal etmesi karşısında grev ilan ediyoruz."

Sendika, %6,5 oranında ücret artışına ek olarak şirket kazancına sabitlenmiş bir ikramiye talebinde bulundu. Ancak Samsung Electronics, yılın başından bu yana sendikayla görüşmelere devam etse de henüz bir anlaşmaya varamadılar.

Sendika, geniş çaplı bir grevi de düşünebileceklerini de belirterek “İşgücü baskısına, sendikal baskıya daha fazla tahammül edemeyiz” dedi.Şirketin bu yıl ücretleri yüzde 5,1 oranında artırma kararına tepki gösteren sendika, daha önce ek bir yıllık izin günü ve şeffaf performansa dayalı ikramiye istediğini açıklamıştı.

Sendika, teknoloji devini önceki gün yapılan müzakerelere bir uzlaşma planı getirmemekle suçlarken Samsung "Sendika ile görüşmelere içtenlikle katılacağız" dedi.