Çalışma Hayatı

Sarar’da grev büyüyor

Sarar grevi 21. gününe ulaştı. 29 Ağustos’ta Ankara’da başlayan grev yurt geneline yayılarak 29 şehirdeki 69 mağazada devam ettirilecek.

Abone Ol

Sarar Mağazacılık ile HAK-İŞ’e bağlı Öz Büro İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlatılan grev 21. gününe ulaştı.

29 Ağustos’ta Ankara’da başlayan grev yurt geneline yayılarak 29 şehirdeki 69 mağazada devam ettirilecek.

Öz Büro İş Sendikası üyeleri, İstanbul ve Çanakkale’nin ardından dün de Ankara'daki Armada AVM içerisinde bulunan Sarar mağazına giderek "Bu iş yerinde grev vardır" yazılı pankart astı. Sendika üyeleri mağaza önünde halay çekip, alkış tuttu.

'GREVİ YÜKSELTEREK DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, "Temsilcimizi işten atarak, arkadaşlarımıza baskı yaparak ve üye sayımızı azaltmaya çalışarak grevi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Biz yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Çok kararlıyız. Hakkımızı ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Grevi her gün başka bir il ve başka bir mağazada daha başlatmak suretiyle yükselterek devam ettireceğiz" dedi.

'İŞÇİLER BASKI YAPILARAK YASALAR ÇİĞNENİYOR'

Farklı mağazalardaki işçilere greve çıkmamaları yönünde uyarılar yapıldığını ifade eden Gülbaba, “Birçok ildeki üyelerimize baskılar yapıldı. Şu anda da telkinler devam ettiği gibi yazılı imzaları isteniyor. Kanunlara göre bu bir suçtur” diye konuştu.

‘İŞ VERENİN NEGATİF TAVRI GREVİN UZAMASINA NEDEN OLUYOR”

Grevin 21'inci güne ulaştığını ve yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirten Gülbaba, “Biz toplu iş sözleşmesinin bir an önce imzalanmasını istiyoruz. Bu konuda iş verenin negatif tavrı grevin uzamasına neden oluyor. Biz kendilerinden toplu sözleşmenin imzalanması için bir adım beklerken, yanlış yapmaya devam ediyorlar. Çok net söylüyorum, hukuku ve yasayı çiğniyorlar. Grevi yok sayıyorlar. Bunlardan bir sonuç çıkmaz” ifadelerini kullandı.

“MAAŞLAR ASGARİ ÜCRETTEN ARTIK KOPARILSIN”

Sendika olarak ilgili kuruluşlara gerekli başvuruları yaptıklarını kaydeden Gülbaba, “Sorun iş verenle sendika arasında görüşülerek çözülmesi gerekir. Biz yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız, kararlıyız. Maaşlar asgari ücretten artık koparılsın. Türkiye'nin ekonomik koşulları belli. Maaş, yol ücreti, yemek ücreti ve prim konusunda gerçekçi bir yaklaşım olduğunda toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Mücadeleyi taleplerimiz gerçekleşene kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.