İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların Sosyal Denge Tazminatından (SDT) kaynaklanan eylemleri devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ise memurlardan eylemi sonlandırmalarını isteyerek yeni bir teklifde bulundu. Tugay, '17 bin TL'lik Sosyal denge tazminatı ödemesi ile Ocak ayında enflasyon oranında zam önerisinin üyelere sorulmasını talep etti. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Tugay'ın teklifi üzerine sendikada oylama yapıldı. Sandık kurma önerisi 5'e 2 oyla kabul edildi. Oylama sonrası üyelerine mesaj gönderen sendika, mesajında şöyle dedi: "Arkadaşlar merhaba şube yürütme kurulu olarak toplantımızı yaptık ve aldığımız karar şu şekildedir. Yürütme kurulu olarak 5'e 2 çoğunlukla sandık kurma kararı aldık." 

Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti Van’da işten çıkarılan işçiler Bakan Işıkhan’a taleplerini iletti

KARAR MEMURLARDA!

Artık gözler sandıktan çıkacak sonuçlarda. Sendika üyeleri, Belediye Başkanı'nın önerisine evet oyu verirse aylar süren eylemler sona erecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memurların örgütlü olduğu Tüm Bel sen İzmir 1 No'lu Şube masaya oturup toplu iş sözleşmesine imza atacak. Sandıktan hayır çıktığı takdirde de uzun zamandır süren eylemler gerçekleşmeye devam edecek.