Soma ilçesinde Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden-İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin mücadelesi sürüyor. Bağımsız Maden-İş, şirket müdürlerinin sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarma yaptıklarını gösteren telefon konuşmasını paylaştı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, sosyal medya hesabından söz konusu olaya ilişkin mesaj paylaştı. Sendika,  şirket müdürü Serkan Güncü’nün “sendika sebebiyle atmadık" sözlerini üyelik belgesini paylaştığı Erdinç Demirtaş’ın, diğer müdür ve aynı zamanda patron Ferhat Nasıroğlu'nun akrabası olan Sabır Nasıroğlu arasındaki telefon konuşmasını paylaştı.

Sendika üyelikleri işverene mi sızdırılıyor? Bakanlıktan yanıt! Sendika üyelikleri işverene mi sızdırılıyor? Bakanlıktan yanıt!

Sendika'nın paylaşımı şöyle:

FERNAS MADENCİLİK'TE SENDİKAL FAALİYETLERE YÖNELİK TEHDİTLERİ VE İŞTEN ÇIKARMA ANINA İLİŞKİN SES KAYDINI PAYLAŞIYORUZ! Dün müdür Serkan Güncü’nün “sendika sebebiyle” atmadık yalanı ile üyelik belgesini paylaştığı Erdinç Demirtaş’ın, diğer müdür ve aynı zamanda patron@fnasiroglu ’nun akrabası olan Sabır Nasıroğlu tarafından işten çıkartılma konuşmasının kaydını paylaşıyoruz. 10 dakikanızı ayırıp dinleyin. Sendikal faaliyetler Anayasa Madde 51 ve TCK Madde 118 uyarınca güvence altına alınmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Anayasayı ayaklar altına aldığını delillerle ispatladığımız Fernas Madencilik’e ilişkin soruşturma başlatmalıdır!

Sendikanın paylaştığı ses kaydında müdür Sabır Nasıroğlu'nun Erdinç adındaki işçiye yönelik şu sözleri yer alıyor: "Erdinç seninle ilgili kulağıma bir şeyler geliyor. Niye böyle şeylerin içine giriyorsun? Sendikal faaliyet, maaliyet..."

İşçi Erdinç ise yanıt olarak, sendikal faaliyetin işçilerin bir özgürlüğü olduğunu belirtiyor. Bunun üzerine müdür ise, sendikal faaliyetin ilerleyen süreçte zaten etkin olacağını fakat bunun şimdi yapılmasının 'galeyana getirmek' olduğunu söylüyor...