Toplumun her kesimine çok çeşitli alanlarda destek vermeye devam eden devlet kurumları, son dönemlerde çok daha yakından takip edilmeye başlandı. Ekonomik şartların ağırlaştığı şu günlerde devlet desteklerinden nasıl ve hangi şartlar çerçevesinde yararlanabileceklerini merak eden birçok vatandaş, güncel açıklamalara yöneldi.

Türk Telekom'da toplu iş görüşmeleri Haber-İş'in 90 milyon lira aidat alacağına takıldı! Türk Telekom'da toplu iş görüşmeleri Haber-İş'in 90 milyon lira aidat alacağına takıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerini kapsayan sosyal yardım modelleri güncel olarak başvuru kabul etmeye devam ederlerken bir açıklama da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi.

Geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çalışan anneler için bir proje geliştirmiş olduğunu açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, söz konusu projenin yakın zaman içerisinde hayata geçirilecek olduğunu ifade etti. Bu kapsamda hem çalışan annelerin yüklerinin hafifletileceğini hem de eğitimli bakıcı istihdamının teşvik edileceğini belirten Bakan Işıkhan, projenin ayrıntılarını da aktardı. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan anne desteği nedir, şartları nelerdir? İşte konuya dair ayrıntılar…

Anne Desteği

3 İLDE BAŞLATILACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yönetiminde olan Avrupa Birliği destekli çalışan anne desteğine ilişkin detaylar gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre destek projesi ilk olarak Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere toplamda 3 ilde başvurulara açılacak. Projenin ilerleyen zamanlarında ise kapsam alanı genişletilecek.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da açıklamış olduğu üzere Sosyal Güvenlik Kurumu- Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan çalışan anne destek projesinin toplam bütçesi 15,3 milyon euro. Bu kapsamda şartları sağlayan annelere 12 ay boyunca 325 euro tutarında ödeme yapılacak. Ödemeler, çocukların bakımlarını üstlenecek olan eğitimli bakıcılar için kullanılabilecek.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan anne desteği projesi kapsamında 3 ilde yaşayan annelere bakıcı desteği verilecek. 12 ay boyunca 325 euro tutarında ödeme yapılmasını sağlayacak olan projeden yalnızca sigortalı olarak çalışan anneler yararlanabilecek. Ayrıca bakımları proje dahilinde üstlenilecek olan çocukların da 0- 36 ay aralığında olmaları istenecek.

ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ KAÇ KİŞİYE VERİLECEK?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Avrupa Birliği ile yapmış olduğu iş birliği neticesinde ‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ başlığı ile duyurulmuş olan yardım modelinin detayları netleşmeye başladı.

Gerek Bakan Işıkhan’ın gerek ise de diğer yetkililerin yapmış oldukları açıklamalara göre projenin ikinci fazı yakın zamanda başlatılacak. İkinci faz kapsamında İzmir, Ankara ve İstanbul’da yaşayan toplamda 3 bin 500 sigortalı çalışan anneye bakıcı desteği verilecek. Yani proje kapsamında 3 bin 500 anne ile 3 bin 500 eğitimli bakıcı, devlet tarafından desteklenmiş olacak.

SGK ÇALIŞAN ANNE DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Sosyal Güvenlik Kurumu, ‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’ kapsamında birçok anne tarafından yakın takip altına alındı. Kendileri işteyken gözleri arkada kalmasın isteyen anneler, projeye nasıl başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı.

Yetkili kişilerce duyurulmuş olan çalışan anne desteğine nereden başvuru yapılabileceği henüz duyurulmadı. Yanı sıra proje için başvuru tarihi de henüz açıklanmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yakın zaman içerisinde çalışan anne desteğine yönelik resmi bir açıklamada bulunacağı ve proje dahilinde başvuru sürecini başlatacağı tahmin ediliyor.