Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Basın Sözcüsü Mehmet Emin Tangören, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer’e emeklinin talep ve beklentilerini anlattı. İntibak sorununun derhal çözülmesi gerektiğini belirten Tangören, Taşcıer’e TÜED tarafından hazırlanan ‘Talepler Dosyasını’ da takdim etti.

Tangören görüşme sırasında şunları söyledi; “Emekli aylıklarının alım gücü, geçen 20 yıl içerisinde çok ciddi anlamda erozyona uğramıştır. Geçmişte neredeyse 15 gram altın alınabilen en düşük emekli aylığıyla bugün sadece 4 gram altın alınabilir hale gelinmiştir. Açlık sınırının 19 bin TL, yoksulluk sınırının ise neredeyse 62 bin TL olduğu bugünlerde emeklilere, o da hazine katkısıyla birlikte 10 bin TL aylık ödenmesi yüzyılın ayıbı olmuştur. Bugün ne yazık ki 4500 TL civarında bağlanan kök aylıklar bulunmaktadır. Bu da demektir ki; 6500 TL, yani kök aylıktan daha fazla bir hazine yardımı yapılır hale gelinmiştir.“

Acil yapılması gerekenin bütün emeklilere seyyanen bir artış uygulamak ve zamları da bunun üzerine hayata geçirmek olduğunun altını çizen Tangören,  “Bu, bir nebze olsun emeklilerimize nefes alma imkanı sağlayacaktır. Aksi takdirde şunu herkes bilmelidir ki emeklinin nefesi kesilmiştir. Siz siyasetçilerimizden dileğimiz, bu taleplerimizi her zaman gündemde tutmanız ve emeklinin yaşadığı sıkıntıları dile getirmenizdir. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen emekli mitingi bu sorunların ülke gündemine taşınmasında önemli rol oynamıştır” diye konuştu.

TAŞÇIER:”KONU SİYASET ÜSTÜ BİR SORUMLULUK”

Emekli maaşlarının fark ödemesinin yatırılacağı tarih açıklandı Emekli maaşlarının fark ödemesinin yatırılacağı tarih açıklandı

Taşcıer de yaptığı konuşmada; “Emeklilerin sorunlarını her fırsatta, her platformda dile getirmeye yoğun gayret gösteriyoruz. Çünkü biliyoruz ki emeklilerimiz gerçekten çok zor bir dönem yaşıyor ve bu sorunun çözülmesi siyaset üstü bir sorumluluğu da gerektiriyor. Bu hassasiyetle emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İkinci emekliler mitingimizi de 30 Haziran Pazar günü, saat 17’de Gebze’de yapacağız. Bütün emeklilerimizi kendi sorunlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.