Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işçi alımı yapacağını duyurdu. Eylül ayında yapılacak alımlarda bünyesinde çalışacak 84 tren teşkil işçisi ve 25 istasyon operasyon işçisi alacak. Peki, başvuruya ilişkin detaylar nelerdir? Başvurular nereden ve ne zaman yapılacak? Aranan şartlar nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Başvurular 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak olup, İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Başvuru için TCDD'nin resmi web sitesinde yayımlanan şartlar dikkatle incelenmelidir. Belirtilen şartları sağlayan adaylar, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından değerlendirilecektir. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 37 Öğretim Üyesi alacak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 37 Öğretim Üyesi alacak

Başvurusu kabul edilen adaylar ise sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Sözlü sınav, TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nde yapılacak olup, sonuçlar ve tarihler TCDD'nin web sitesinde açıklanacaktır. 

Tren teşkil işçisi özel şartlar:

  1. Adayların belirtilen meslek yüksekokulu programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Üst öğrenim bitirenler de başvurabilir.
  2. 31 yaşından gün almamış olmaları şarttır.
  3. İlan edilen il sınırlarında ikamet etmeleri gerekmektedir.
  4. İşin tehlikeli ve çok tehlikeli olması nedeniyle yalnızca erkek adaylar başvurabilecektir.
  5. İşe başlayan tren teşkil işçileri, 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi olarak çalışacak ve 4 aylık deneme süresinden geçecektir.

PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME

Başvuruda bulunan adayların sözlü mülakatının ardından kişilerin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş laboratuvarlardan uyuşturucu ve uyarıcı madde testi raporu almaları gerekmektedir. Bununla birlikte, Demiryolu Emniyet Kritik Görevler Yönetmeliği'ne uygun sağlık kurulu raporu da yine adaylar tarafından istenecektir. Söz konusu rapora uygun olan adaylar psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Adayların bu değerlendirmeden geçememesi takdirde, yedek adaylar değerlendirilecektir.