Mobbing uygulanan Azbay: Rızıkla terbiye etmek istiyorlar Mobbing uygulanan Azbay: Rızıkla terbiye etmek istiyorlar

Gaziantep'te, CHP adayı Umut Yılmaz'ın kazandığı Şehitkamil Belediyesi önünde işçiler eylem yaptı. Hak-İş Hizmet İş Sendikası Genel Başkanvekili Halil Özdemir, 60 işçinin işten çıkarıldığını ve belediye kütüphanelerinde görev yapan 40 öğretmenin temizlik işleri ve park bahçelere verildiğini belirtti.

Aydınlık'ın haberine göre işçiler için basın açıklamasında bulunan Özdemir, mevcut belediye başkanı ve yönetimini kınayarak, "İşçilere verdiği sözler ortadayken tasarruf gerekçesiyle işçileri mağdur ediyorlar. Emekçilerin işlerine iade edilmesini istiyoruz. 6 Şubat depremini yaşamış, kayıplar vermiş, evleri yıkılmış, deprem travmasını atlatmaya çalışmış bu şehri canla başla yaşanabilir kılan bu milletin öz evlatlarına reva gördüğünüz bu mudur? Seçimlerden önce söylediğiniz, 'Benim belediye başkanlığım dönemimde dışarıdan işçi diye bir şey olmayacak. Herkes kadroya girecek' ifadesini size hatırlatıyorum. Bu sözü verdiniz mi, vermediniz mi? İşçiler verilen sözlerin karşısında yıpranmış, ezilmiş ve hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

ÖĞRETMENLER TEMİZLİK YAPIYOR

Demirören Haber Ajansı'na konuşan öğretmenler, Şehitkamil Belediyesi'ne ait Gençlik Kütüphaneleri, Bilim Şehitkamil ve Deneyap Teknoloji atölyelerinde uzun yıllardır görev yaptıklarını, seçimlerin ardından önce görev tanımlarının değiştirildiğini ve daha sonra temizlik birimlerinde görevlendirildiklerini belirtti.